Poreč en Istrië zijn klaar voor de 30ste jubileum-uitgave van de CMB

18.04.2023

Het aftellen is begonnen voor de meest prestigieuze internationale wijnwedstrijd, de Concours Mondial van Brussel, die van 11 tot 15 mei zal plaatsvinden in Poreč, Istrië (Kroatië).

Duizenden wijnen uit 50 landen worden gedurende drie dagen, van 12 tot 14 mei, beoordeeld door 350 proevers uit de hele wereld. In Poreč staat alles klaar om de prestigieuze Concours Mondial van Brussel te ontvangen. Begin deze week (11 april) werd het programma onthuld in het Esplanade Hotel in Zagreb tijdens een persconferentie.

De wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd in 1994 (in Brugge was dat en niet in Brussel, nvdr) en is sinds 2006 elk jaar van gaststad veranderd. Tot dusver is de wedstrijd gehouden in 15 wereldvermaarde wijngebieden, waaronder Aigle in Zwitserland, Brno in Tsjechië, Luxemburg en Calabrië in Italië, waar Istrië vorig jaar officieel werd aangekondigd als volgende gastregio.

Istirsche wijnmakerijen vormen een belangrijke nieuwe attractiepool voor het tourisme en Loris Peršurić, burgemeester van voegde eraan toe dat Poreč steeds meer een ware wijnstad wordt.

(op de foto boven vlnr: Baudouin Havaux, CEO van Vinopres en Boris Miletić, regio prefect van Istrië)

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down