fbpx

CMB creëert een speciale trofee voor 'no-low' wijnen

09.02.2024


De CMB (Concours Mondial van Brussel) creëert dit jaar een nieuwe trofee voor de categorie no-low wijnen, waarmee alcoholloze en alcoholvrije wijnen worden bedoeld. Vino.be had een interview met CMB-directeur Thomas Costenoble.

Voor de sessie van rode en witte wijn, die van 7 tot 9 juni plaatsvindt in Guanajuato (Mexico), zal een speciale trofee worden uitgereikt aan de beste alcoholloze of alcoholvrije wijn. Het doel van dit nieuwe initiatief is om een snelgroeiende markt in de wijnindustrie onder de aandacht te brengen en de kwaliteit en diversiteit van deze wijnen te onderstrepen, zo luidt de officiële perscommuniqué. Vino had een gesprek met CMB-directeur Thomas Costenoble

Vino: Waarom deze nieuwe categorie en trofee op de CMB?
Thomas Costenoble: “Los van de controverse over de vraag of alcoholloze en -vrije wijnen 'wijn' moeten worden genoemd, is het duidelijk dat dit soort producten steeds meer plaats inneemt in de schappen van wijnwinkels en supermarkten. De trend is duidelijk stijgend. En het is precies een van de missies van de CMB om gelijke tred te houden met de markttrends.”

Vino: De categorie bestaat al tien jaar of langer, waarom dan zo lang gewacht?
TC: “Goede vraag. Alcoholvrije wijnen kunnen in feite al sinds 3 jaar deelnemen aan de wedstrijd. We wilden de manier waarop we deze wijnen, die met kennis van zaken geproefd moeten worden, op een gepaste manier benaderen en beoordelen. Onze procedure is nu helemaal fijngesteld en er is een speciale jury geselecteerd om de alcoholvrije wijnen objectief en zonder vooroordelen te evalueren. Producenten van alcoholloze en -vrije wijnen kunnen hun producten dus met het volste vertrouwen presenteren."

Vino: En er is nu voldoende kwaliteit om medailles en een trofee toe te kennen?
TC: "Het doel is om aan de vraag van de consument te voldoen en een objectieve beoordeling van een kwaliteitsproduct te geven. Er is enorme vooruitgang geboekt en we kunnen nu inderdaad no-low wijnen vinden die een medaille verdienen op het Concours Mondial de Bruxelles."

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down