fbpx

Vino Tasting Canarische Eilanden

26.10.2023

PROEXCA, in samenwerking met Enterprise Europe Network en Vino.be nodigen u graag persoonlijk uit op een exclusieve wijn- en gastronomiebeurs op dinsdagavond 7 november 2023 in Groot-Bijgaarden.

De Canarische Eilanden, vermaard om hun fijne zandstranden, spectaculaire vulkaanlandschappen en subtropische klimaat, verbergen een goed bewaarde schat voor wijnliefhebbers. Genesteld in het hart van de Atlantische Oceaan, zijn deze Spaanse eilanden de thuisbasis van een oude en fascinerende wijnbouwtraditie die steeds meer internationale aandacht krijgt.

De wijntraditie van de Canarische Eilanden gaat meer dan vijf eeuwen terug toen de eerste Spaanse kolonisten wijnstokken plantten op deze vulkanische eilanden. Deze rijke geschiedenis heeft vulkaanuitbarstingen, verwoestingen en wijnstokziektes overleefd. De wijngaarden van de Canarische Eilanden profiteren van een uniek microklimaat dankzij hun hoogteligging en de passaatwinden, waardoor hun wijnen een uniek karakter hebben.


Autochtone druivenrassen en uitzonderlijke wijnen

De Canarische Eilanden herbergen zeldzame en kostbare inheemse druivenrassen, waaronder Malvasia, Listán Negro en Tintilla. Lokale wijnmakers gebruiken deze variëteiten om uitzonderlijke wijnen te produceren. Tot de bekendste DO's behoren Tacoronte-Acentejo en Valle de la Orotava op Tenerife en Lanzarote op het gelijknamige eiland. De wijnen die in deze appellations worden geproduceerd, worden gekenmerkt door hun frisheid, mineraliteit, structuur en complexe smaak.


Wijncultuur in een spectaculair landschap

De vulkanische landschappen van de Canarische Eilanden en hun mineraalrijke bodems voegen een unieke dimensie toe aan de wijnbouw in de regio. Wijnstokken groeien in mini-kraters van vulkanische as, als bescherming tegen de strakke wind. Op zichzelf al een prachtig zicht. Maat het verbouwen van wijn op de steile, vaak terrasvormige hellingen van de eilanden is een hele uitdaging die expertise en toewijding vereist.
Wijnbouw op de Canarische Eilanden is een weinig bekend gegeven in de wijnwereld. Als je een wijnliefhebber bent op zoek naar iets nieuws, nodigen de Canarische Eilanden je uit voor een gratis proeverij op dinsdag 7 november in Groot-Bijgaarden.

Praktisch:

17u00 – 19u30 Mini-expo met de producenten van de Canarische Eilanden

Gelegenheidsadres : Waerboom // Jozef Mertensstraat 140 te 1702 Goot-Bijgaarden

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down