fbpx

Wijndomein Waes opent zomerbar

19.07.2023

Pop-up zomerbar Waes

Er is dezer dagen meer in het Gentse te beleven dan enkel de Gentse Feesten. Voor wie het iets rustiger en tegelijk buccolischer mag zijn - maar even plezant - is de pop-up zomerbar van Wijndomein Waes en stevige aanrader.

Middenin de wijnranken van een mooie wijngaard die meerdere hectare meet, opent bezieler Lodewijk Waes deze zomer een pop-up zomerbar. Vanzelfsprekend kan u er diverse wijnen van het domein proeven. Daarnaast worden echter ook streekbieren en ander verkwikkends aangeboden. Versnaperingen zijn ook voorzien.

WIJNDOMEIN WAES werd in 2005 opgericht en is de eerste professionele wijngaard in Gent en omstreken sinds de 16de eeuw. Gelegen aan de oevers van de Schelde nabij Gent wordt op een oppervlakte van 4 ha druiven voor zowel witte als rode wijn verbouwd.  

Bekroonde wijnen

De wijnen dragen het label “100% Belgisch”. 

Wijndomein Waes past haar kernwaarden – Traditie-Authenticiteit-Kwaliteit – toe in alle aspecten van het wijnmaken en behaalt jaarlijks medailles op de verkiezing ‘Beste Belgische Wijn’ en op internationale wijnwedstrijden.

Drie wijnen het domein werden maandag opgenomen in de eerste editie van de Gault&Millau wijngids en de WAES GOUD werd er bekroond met een ‘coup de coeur’. Voorheen werd Waes Goud ook al bekroond met 5 sterren in de Gids van de Belgische Wijnen 2023.

Praktisch

Open elk zomerweekend:

• Vrijdag vanaf 17 uur

• Zaterdag en zondag telkens vanaf 14 uur.

Adres van de wijngaard: Hondelee 44 - 9052 Zwijnaarde

Voor meer info over Wijndomein WAES: klik hier

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down