fbpx

België scoort andermaal op de CMB

19.06.2024

Zelfs in Mexico doen de Belgische wijnen het uitstekend. Ondanks de moeilijke oogstjaren 2023 en 2021, gaat de medaille-oogst op de recentste editie van de CMB er voor de Belgen andermaal op vooruit.

De oogsten mogen dan zoals gezegd moeilijk zijn verlopen, de medaille-oogst is meer dan op peil. België scoort 4 gouden medailles en 4 zilveren en het sterkste van al: dit is zonder onze mousserende wijnen gerekend, want die worden apart beoordeeld op de CMB Sparkling Wine Session in juli.

Goud met wit en rood

Goud is er om te beginnen voor Domaine XXV La Lisière 2023, een wijn op basis Müller-Thurgau, Chardonnay en Pinot gris. Opnieuw onder de winnaars: Entre-Deux-Monts met La Douve Blanc 2023 die goud wegkaapt met een witte blend van drie pinots: noir, gris en meunier. Het Wijnegemse Vigna haalt goud met een Pinot noir ‘Felipe’ 2022, een mooie prestatie. Ook Wijnbouw André Dierickx scoort goud met rood, dit keer met een 100% Merlot, unwooded.

Ook 4 keer Zilver

Drie van deze domeinen halen ook zilver: Vigna met ‘Emile’ 2022 op basis van opnieuw Pinot noir, Entre-Deux-Monts met ‘Quatre Cépages Blancs’ 2023, Domaine XXV (lees: ‘Vins des Cinq’) met 'Vino Mosa' Müller-Thurgau 2023 en tenslotte wint ook Wijnkasteel Genoels-Elderen zilver met zijn Chardonnay Blauw 2020.

We kijken al uit naar de resultaten van de Sparklings!

Voor alle uitslagen, neem een kijkje op de site van de CMB

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down