fbpx

Belgovino 9de editie: proeven, praten en profiteren in een prachtig kader

15.08.2023

Belgovino ©Vino.be

Wie ooit te gast was op Belgovino begrijpt dat dit een wijnbelevenis is met een extra dimensie. Wijn proeven is leuk, maar wijn proeven in een prachtig kader en een leuke babbel hebben met onze Belgische wijnbouwers maakt alles zoveel beklijvender en interessanter.

De 9de editie van Belgovino gaat door op 16 en 17 september op het iconische Epernayplein te Middelkerke. Het wordt een nieuwe uitgave met een unieke mix van wijndomeinen van gedreven Belgische wijnbouwers uit binnen- en buitenland.


Verklaring: passie

De Belgen hebben geen eeuwenoude traditie in het wijnmaken en dat maakt het nu net zo opwindend: we zijn allemaal pioniers! We zijn getuige van de eerste belangrijke stappen van onze wijnbouwers en we zijn apentrots dat we na één of hooguit twee generaties al zo’n hoge toppen scheren. De verklaring is simpel: als je het niet doet uit gewoonte of uit economische noodzaak, zoals in vele buitenlandse bekende wijnstreken, dan doe je het uit... pure passie.

Belgovino is een must voor iedereen die verliefd is op wijn, van de gewone levensgenieter tot de verwittigde wijnliefhebber en professional. Als de waarheid in het glas zit, dan kan u zich hier met eigen zintuigen vergewissen van de adembenemende kwaliteit van onze wijnen. En als u er meer van wil, kan u ook ter plaatse kopen of bestellen.


Deelnemende wijndomeinen

Almenkerk - Masia Cabellut - Château Castigno - Wijndomein Dappersveld-Woestijn - Domein Cuvelier - iDivini - Kruger Family Wines - Domaine de la Gontarde - Château Le Rey - Bodegas Mas Alta - Noémie - Olivedale - Ottovini - Tour de Tilice - Raíces Ibericas - Tabares4 - Wijndomein Ravenstein - Zeewientje


Praktisch

• Waar: Centraal op het Epernayplein te Middelkerke in open lucht, onder pagodententen (zie foto bovenaan).

• Wanneer: tijdens het landbouweekend te Middelkerke
Zaterdag 16 september van 11 tot 19u
Zondag 17 september van 11 tot 18u

• Degustatie-formules: 8 euro (4 proefporties) of 15 euro (8 proefporties). U betaalt niet voor uw proefglas maar geeft een waarborg van 5 euro voor een kristallen glas van Riedel

Volg de voorstelling van de wijndomeinen op de website van Vino.be

Meer praktische regelingen en openbaar vervoer via de site van de kustgemeente Middelkerke

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down