fbpx

Wine Paris | Vinexpo Paris opent voor een nieuwe editie in de lichtstad

12.02.2024


Van 12 tot 14 februari 2024 vindt in Paris Expo - Porte de Versailles het hoofdevenement van Vinexposium plaats. De economische-ecologische dynamiek van de wijn- en spiritsindustrie wordt op Wine Paris & Vinexpo Paris helemaal in het zonnetje geplaatst. Er werden meteen ook een aantal Awards uitgereikt.

.

Het evenement brengt 4.026 exposanten 40.000 professionele zoekers op de been en biedt een uitgebreid programma met 122 conferenties, debatten, rondetafelgesprekken en masterclasses. Parijs wordt drie dagen lang niets minder dan het centrum van de wijnindustrie. Het doel is om de wijnbusiness, die zoals zovele sectoren te kampen heeft met maatschappelijke, ecologische en (geo)politieke problemen, nieuw leven in te blazen.


V d'Or Awards

Voorafgaand aan de beurs organiseerde Vinexposium voor de eerste keer de V d'Or prijsuitreiking. De V d'Or awards zijn een erkenning voor de meest effectieve en verantwoordelijke initiatieven in de internationale wijn- en spiritsindustrie. Economische prestaties dienen hiervoor gecombineerd met sociale en milieuverantwoordelijkheid. De competitie wordt opengesteld voor alle professionals in de wereldwijde wijn- en gedistilleerde sector, ongeacht de grootte. De prijzen zijn verdeeld in vijf categorieën en worden toegekend door het V d'Or comité, dat bestaat uit personalia uit de internationale wijn- en gedistilleerdindustrie.


Winespace (by CMB)

Als we één Award eruit mogen pikken, dan graag de "BEST NEW BUSINESS SOLUTION". Deze prijs werd uitgereikt aan Winespace. Deze start-up heeft een kunstmatig intelligentiesysteem ontwikkeld dat de wijnaankopers ondersteunt door bestaande proefnotities te synthetiseren om de 'gemiddelde smaak' van een wijn te bepalen op basis van het organoleptische profiel. Deze prijs is een echte prestatie voor deze Bordelese start-up, die al 3 jaar samenwerkt met het Concours Mondial de Bruxelles (CMB), waar ze proefcommentaren analyseert en omzet in een rapport voor producenten.

Voor meer info over Wine Paris - Vinexpo Paris, klik hier

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down