fbpx

Zandoli, de rum van l'île de La Réunion, maar opgevoed in België

20.12.2023

Kijk eens aan, een Belgische Premium Dark Rhum, maar waarom is hij in feite 'dark' en 'Belgisch'? Wel, hij is 'dark' omdat hij lange tijd rijpt op gebruikte Bourbon-vaten, dat verklaart al de kleur en we noemen hem 'Belgisch' omdat het rijpingsproces inderdaad in ons land plaatsvindt.

Op die manier spreken we over een 'Belgisch' rummerk waarvan de naam verwijst (in het Creools) naar een kleine hagedis die beschouwd wordt als een geluksbrenger. Het diertje houdt ervan om zich urenlang in de warme zon op te houden. En dan is er nog iets: naargelang de warmte of zijn humeur verandert hij zomaar van kleur!

Echt profiteren (van het genot dat deze rum je schenkt) moet je dus doen zoals een hagedis. Neem je tijd en verdwaal rustig in gedachten naar andere werelden.

Om al dat genot mogelijk te maken werd evenwel niets aan het toeval overgelaten. De rum is afkomstig van een premium terroir van l'Île de La Réunion, werd oordeelkundig geblend, gedistilleerd tot 80% alc en nadien verzacht tot 50% alc. De rum werd dan door initiatiefnemer François Luthers naar België overgebracht en op oude bourbon-vaten met een sterke toastingsgraad gerijpt gedurende drie jaar, waarbij de rum zijn diepe bruin-gouden kleur kreeg en een gedeelte van de alcohol verdampte tot er nog 40% vol overbleef.

Zodus, als u nog verlegen zit om een eindejaarscadeau...

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down