fbpx

António Ferreira de Amorim overleden

15.05.2024

António Ferreira de Amorim, vader van de huidige voorzitter van de Raad van Bestuur van Corticeira (cfr. Amorim), António Rios de Amorim, is op 15 mei op 95-jarige leeftijd overleden.

Een bekend en geliefd figuur in de wijnwereld heeft ons na een zeer vol leven verlaten. Van de vier broers die het kurkbedrijf in de jaren 1950 overnamen, was António Ferreira de Amorim “degene die de meeste tijd doorbracht met de arbeiders, met wie hij omging met een groot gevoel voor menselijkheid. Hij was altijd een man van actie, op het terrein. Iemand die gewend was te luisteren en te praten. Iemand die graag de hartslag van het bedrijf van binnenuit voelde", aldus de Corticeira-persmededeling.

Amorim is de wereldwijde marktleider in kurk. De Portugese onderneming beweert dat het dat overigens al 150 jaar lang is. Daartoe heeft het een simpel product, de kurk, afkomstig van de kurkeik, diverse malen heruitgevonden. Het vond diverse technieken uit om TCA (bron van kurksmaak) zo goed mogelijk uit de kruk te weren.

We betuigen onze oprechte deelneming aan zijn familie en aan het hele team van Amorim, dat een trouwe vriend en supporter van het Concours Mondial de Bruxelles (CMB) is geweest, en dat vanaf de oprichting.

Raadpleeg ook de website van Amorim: https://www.amorimcork.com/en/portfolio/

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down