fbpx

15 dagen om IGP Pays d'Oc te (her)ontdekken

07.07.2023

Quinzaine Pays d'Oc

Op donderdag 29 juni trok de Vino Village veel volk naar het Kasteleinsplein. De 10 deelnemende wijnhandelaars blijven u verwennen met speciale aanbiedingen en promoties op Pays d'Oc wijnen: cépagewijnen uit het zuiden van Frankrijk met een kwaliteitslabel, voor alle gelegenheden... Een niet te missen evenement!

Van 30 juni tot en met 14 juli kunt u bij de deelnemende wijnhandelaars van Vino Village profiteren van speciale aanbiedingen en promoties voor wijnen uit Pays d'Oc. U krijgt ook geschenken in de kleuren van de streek.

Deelnemende wijnhandelaars

- Châteaux Vini (Industrielaan 36 - 1740 Ternat)

- Palais du Vin (Robert Schumanlaan 91 - 1400 Nijvel)

- De Coninck Wijn (Vanderkinderestraat 376 - 1180 Ukkel)

- Divine Wines (Waterloolaan 1296 - 1180 Ukkel)

- E-wijnen (online)

- Hop! (Keltenlaan 22 - 1040 Etterbeek)

- Infinity Flam's & Wine (Sint-Annestraat 36 - 1000 Brussel)

- Magnus Kwaliteitswijnen (Leuvensesteenweg 474 - 1930 Zaventem)

- Nicolas Bourse (Poeliersstraat 63 - 1000 Brussel)

- Wine-Not (Collègestraat 39 - 1050 Elsene)

Pays d'Oc in de kijker

In Pays d'Oc getuigen mens en wijnstok van een van de rijkste geschiedenissen van de wijnbouwtraditie. Al 26 eeuwen lang leeft Pays d'Oc op het ritme van de commerciële en culturele uitwisselingen van het Middellandse Zeegebied. Sinds 30 jaar dragen de wijnbouwers die de wijnen van Pays d'Oc maken bij aan het succes van de cépagewijnen en aan de reputatie van deze Beschermde Geografische Aanduiding (IGP). Hun creatieve palet komt tot uiting in 58 druivenrassen en een grondgebied van 120.000 hectare wijngaarden, tussen zee en bergen, open voor de vele invloeden van een gematigd mediterraan klimaat.

Cépagewijnen

Cépagewijnen maken deel uit van het DNA van het label, dat er 58 opsomt in zijn specificaties. Er is een breed scala aan druivenrassen, waaronder de wereldberoemde 'sterren': Merlot, Cabernet-Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon en Viognier, maar ook meer vertrouwelijke rassen met een mediterraan accent: Grenache, Rolle, Syrah, Carignan, etc. Deze diversiteit aan druivenrassen zorgt voor een oneindig scala aan aromatische expressies. Deze variëteiten worden gebruikt voor de productie van witte, rosé en rode IGP Pays d'Oc-wijnen. Profiteer van de Quinzaine om alle bijzonderheden van de wijngaarden te ontdekken.

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down