fbpx

Concours Mondial van Brussel: dit zijn de Sauvignons

Door Persbericht 

21.03.2023

In Montpellier en Franschhoek werden de laatste tien dagen twee Concours Mondials gehouden. De uitslagen werden "en primeur" bekendgemaakt op Prowein.

Om te beginnen de Sauvignon blanc met proefsessies op 14, 15 en 16 maart, met 50 proevers en meer dan 1200 ingeschreven wijnen uit meer dan 20 landen. Hieronder een samenvatting van de resultaten:

Oostenrijk bevestigt
De beste Sauvignon van het concours komt uit Steiermark, de Dubourdieu Trofee wordt toegekend aan de Sauvignon Blanc Sieme Eichberg van het Domein Adam-Lieleg. Met niet minder dan 85 medailles, waarvan 45 gouden en 40 zilveren, bevestigt Oostenrijk de hoge kwaliteit van zijn Sauvignon Blancs.

Ondanks tegenslag onderscheidt ook de Loire zich
Ondanks een moeilijk jaar 2022 behaalde La Loire 77 medailles (28 goud, 49 zilver). Dit is een mooie beloning voor de producenten van de regio die niet gespaard bleven van de nukken van de weergoden. Frankrijk won ook de Internationale Trofee voor de beste blend met een wijn uit Gascogne, de Saint-Lannes Sauvignon Chardonnay van Duffour Père & Fils.

Zuid-Afrika levert serieus visitekaartje af
Zuid-Afrika mag vanaf nu met recht en reden een belangrijk productiegebied voor Sauvignon blanc genoemd worden met 56 medailles, waaronder 26 gouden en 30 zilveren én een internationale prijs. Villiera Bush Vine van Villiera Winesontving de Tonnellerie Sylvain trofee voor de beste op eikenhout gerijpte wijn.

Spanje houdt stand
Spanje behield zijn positie met 12 medailles, waaronder 4 gouden. Castilla y León is duidelijk de uitgelezen regio van de druivensoort, maar ook andere producerende regio's zijn vertegenwoordigd in de medaillelijst, zoals Catalonië, Aragon, Navarra en La Mancha.

Meer resultaten vindt u hier: cmsauvignon.com

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down