3 Belgische wijnen bekroond op laatste CMB

Door Charles Piron 

26.05.2023

Drie Belgische wijnen wonnen dit jaar internationale CMB-medailles. Goud ging naar Entre-Deux-Monts voor zijn 'Quatre Cépages'. De twee zilveren medailles gingen naar de Notes blanches jaargang 2021 van Vin de Liège en naar de rode 'Benjamin' jaargang 2020 van het Vlaamse Wijndomein Vigna uit Wijnegem.

Een gouden medaille werd toegekend aan Quatres Cépages oogstjaar 2022 van domein Entre-Deux-Monts uit het Huevelland. Andermaal bewijst Entre-Deux-Monts daarmee de kwaliteit van zijn terroir en het talent van wijnmaker Martin Bacquaert. De Quate Cépages is een witte blend op basis van Chardonnay, Pinot gris, Pinot noir en Auxerrois.

De Notes Blanches (bio) van Vin de Liège is een licht aromatische wijn op basis van de resistente Muscaris-druif. De Benjamin van Vigna is een assemblage van Cabernet Dorsa, Acolon en Dornfelder.

Over enkele dagen vindt in Italië de sessie Sparklings van de CMB plaats. We verwachten opnieuw een schitterende oogst voor Belgische wijnen, want in deze categorie blinkt ons land nog het meest uit.

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down