fbpx

CMB Sparkling Edition: liefst 9 Belgische medailles

14.06.2023

Er zijn steeds meer Belgische domeinen die de sleutel tot het succes hebben gevonden. Zo scoorden al drie Belgische wijnen een medaille op de Concours Mondial de Bruxelles in Kroatië. Bij de CMB Sparkling Session ondergaan onze wijnen de concurrentie van de meest vermaarde regio's: Franciacorta, Champagne, Trento doc en van de crémants en de cava's... België mag zich dus zeker een schuimwijnland noemen.

In totaal vergaarden de Belgische wijnbouwers 9 medailles, 3 gouden en 6 zilveren. En niet meteen de verwachte namen, want geen Chant d'Eole dit jaar, wel twee zilveren medailles voor Ruffus. Goud was er voor uitschieter Wijndomein Vandersteene met de Meunier Rosé (en ook nog zilver voor de Tradition 2021). Retour bij de grootsten voor Genoels-Elderen met andermaal de Zilveren Parel, dit keer met de millésimé 2015, Tenslotte, en niet onverwacht, ook goud voor Brut de Brabant van Domaine W, de biodynamische wijn uit Waals-Brabant, die je helaas nergens kan kopen.

Zilver is er weggelegd voor het jonge en ambitieuze Wijndomein De Steinberg met een gedurfde Brut Nature Rosé 'Don de Pierre', voor Ry d'Argent met de Réserve Lisy 2020 en voor Chapître met de Pinot Noir Rosé Brut 2021.

De hoofdprijs van de competitie, de zogenaamde International Revelation, ging naar de Champagne Orpale Grand Cru 2008 van de coöperatieve Union Champagne.

Ontdek alle resultaten van de CMB Sparkling Wines hier.

Lees hier welke Belgische wijnen dit jaar medailles binnenhaalden op de Concours Mondial de Bruxelles in Kroatië.

CMB Sparkling Session

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down