fbpx

Belgovino presents (II): iDivini uit Monferrato

09.08.2023

De jonge wijnmakerij ‘iDivini’ is gevestigd in het hartje van Piemonte, op de heuvels van Monferrato en dan spreken we over een prachtig UNESCO-werelderfgoedgebied. Anna en Koen combineren hun levendige ondernemingsgeest met de uniciteit van de regio en de diepgaande knowhow van het team.

Pas opgericht in 2018 heeft iDivini zich geprofileerd als een moderne wijnmakerij die graag de bakens verzet in Monferrato, mét respect voor de roots van de wijngaard, waar van oudsher de beroemde Barbera d'Astio wordt geproefd.

Anna en Koen zweren ook bij de autochtone druivensoorten van de regio zoals Barbera, Freisa, Cortese, Pinot nero en Nebbiolo. Tegelijk zien ze het als een uitdaging om het wijnmaken vanuit een ‘internationaal perspectief’ te bekijken en actief de mogelijkheden te onderzoeken om ‘out-of-the-box wijnen’ te maken, die toch volledig passen binnen de lokale, Italiaanse traditie. Een uitdaging waarvan u de verbluffende resultaten kan proeven op de 9de editie van Belgovino.

Voor meer info over iDivini klik hier
Voor contact klik hier

Voorgestelde wijnen:

Pian di Rös, Barbera d'Asti DOCG
De Rös verwijst naar de talloze klaprozen die de wijngaard versieren. Uitsluitend van Berbera-druiven uit de eigen wijngaarden te Isola d'Asti. Lekker op het fruit gevinifieerde Barbera met de typerende intense rode fruitaroma's en frisse zuren. Zónder houtinvloed. (zie foto onder)

Podèj dla Tèra, Freisa d'Asti DOC
Freisa is een van de meest typerende en authentieke oerdruiven van Piemonte. De druif paart stevige tannine aan toetsen van delicaat rood bosfruit, kruiden en specerijen.

Balèt dël Angel, Piemonte DOC Pinot Nero
De meest nobele druif vergt een verfijnde aanpak. De wijn is zo elegant dat wanneer hij zuiver wordt gevinifieerd 'een engel spontaan laat dansen'. Ook deze Pinot noir is afkomstig van eigen wijngaarden in Isola d'Asti. Na fermentatie bij temperatuurcontrole rijpt de wijn gedurende 12 maand verder op eikenhouten vaten. Typische aroma's van kersen en klein rood fruit met fijne toetsen van kaneel en zoethout en een lichte fumé.
Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down