fbpx

Bram Moens en Neville Lotz slaan handen in elkaar voor een 'Pinotage nieuwe stijl'

22.12.2023

Bram Moens ©Vino.be 20231204_141216 crop

Sommelier Bram Moens (onder meer actief bij restaurant Arden*, voorheen bij Nuance**) is in de ban van Zuid-Afrika en de verklarende factor is wijnmaker Neville Lotz. Wat is er bijzonder aan Neville? Hij is compleet out-of-the-box ten aanzien van de wijnwereld. Niet geboren in een wijnton, niet opgegroeid temidden van de wijnvelden. De liefde kwam pas later...

Hij is ook geen leningen aangegaan om gronden te kunnen kopen, nee hij heeft zich van bij de aanvang geconcentreerd op het opkopen van de best mogelijke druiven. En dat heeft hij gedaan met een duidelijk plan in het achterhoofd: enkel fris en gezond fruit uit de regio Helderberg en liever een dag te vroeg geplukt dan een dag te laat. De wijnen van Lotz, die de naam Inevitable dragen zijn dan ook eerder elegant en floraal te noemen dan geconcentreerd met rijp tot ingekookt fruit. Bij een tasting in Antwerpen vielen de Chardonnay en de Shiraz erg in de smaak. Het zijn exclusieve wijnen waar telkens slechts enkele barrels worden gemaakt.

BM Wines

Comes in: Bram Moens. De sommelier heeft een importzaak gestart die zich voorlopig toespitst op Bulgarije en Zuid-Afrika. Samen met Neville Lotz zint Bram nu op het idee om samen een Pinotage te vinifiëren. Niet zo verwonderlijk, want geef toe: Chardonnay en Shiraz zijn niet de wijnen die je in eerste instantie verwacht uit de Kaap.

Bram Moens: "Toen ik als jonge sommelier op studiereis naar Zuid-Afrika ben getrokken, kwam ik op een kleine wijnmeeting Neville tegen en er was meteen een klik. We zijn elkaar blijven volgen. Toen hij Inevitable uitbracht ben ik meteen op de kar gesprongen. Ik ben nu met plezier zijn ambassadeur en uithangbord in Europa. Maar nu is het tijd voor een nieuwe, opwindende stap: zelf een Pinotage vinifiëren en ten gepaste tijde op de markt brengen. Ik vertrek nu 8 januari al voor de eerste concrete stappen en om te zien hoe het groeiseizoen loopt, want in Zuid-Afrika is het nu natuurlijk volop zomer!"

Voor meer info over BM Wines, klik hier

Neville Lotz
Neville Lotz

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down