fbpx

Belgovino presents (XV): Domaine La Gontarde

15.09.2023

Wie in de Vaucluse dopamine in de hersenen voelt opwellen bij het zien van zoveel mooie lavendelvelden is niet ver uit de buurt. Sinds 2009 wachten Mieke en Geert u op in hun huis, Domaine La Gontarde te midden van 17 hectare wijngaarden, net boven de klaterende rivier die de wijngemeente Visan doorkruist.

Hier bent u ook aan het goede adres voor lekkere Rhône-wijn gemaakt met minimale interventie van bestrijdingsmiddelen, sulfiet, wat dan ook. “Normaal,” zegt Geert Claeys al lachend, “We hebben alle twee chemie gestudeerd!”

Ten opzichte van de bekende Cru’s als Châteauneuf, Gigondas en Vacqueyras ligt Visan iets noordelijker, maar laat dit onder de gegeven klimatologische omstandigheden nu net een voordeel zijn…

Bovendien beschikt het domein over een benijdenswaardige historische percelen van 40 tot 65 jaar oud. De oogst wordt manueel geplukt en nadien met de hand nog eens getrieerd. Biodiversiteit is hier geen ijdel woord maar een realiteit met 3 hectare truffelbos, 150 olijfbomen en een lavendelveld.

Het geheim van de kwaliteit van de wijnen? Niets wordt opgefokt, de rendementen zijn extreem laag van 15 tot hooguit 30 hl/ha. De natuurlijke aanpak eindigt ook niet bij de deur van de cuverie. En elk perceel wordt apart gevinifieerd, wat toelaat om prachtige perceelselecties te maken. In rood beschikt La Gontarde over zes percelen Grenache, 4 Syrah en 2 Mourvèdre. De resultaten daarvan proeft u op Belgovino!

Bent u in de buurt: weet dat het domein inmiddels ook over meerdere charmante gîtes beschikt!

Voorgestelde wijnen:

• Femme Fatale
selectie van de elegantste perceelwijnen, op basis van Grenache, Syrah en Mourvèdre.

• Grand Seigneur

Selectie van de krachtigste perceelwijnen. Gelijke delen Syrah en Grenache

• Charme Blanc

Selectie van de grote witte reussites van het jaar, op basis van Grenache blanc en Ugni blanc.

Om contact op te namen, mail lagontarde@gmail.com

Meer info over Domaine La Gontarde, klik hier.

Voor alle praktische info over Belgovino, klik hier.

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down