Star Wine List: nieuwe Belgische namen genomineerd

24.10.2023

De Star Wine List 2023 dat de restaurants en wijnbars met de beste wijnkaarten bekroont in elk land, maakt een aantal nieuwe namen bekend. Tegelijk steken er vier bekende namen hun kop boven het maaiveld uit. Let wel: het gaat hier om de nominaties.

De vierkoppige jury die de nominaties uitdeelt, telde maar één Belg, sommelier Antoine Lehebel. De prijzen worden uitgereikt op 12 november.

Bij de kandidaten voor de hoofdprijs van het jaar vinden we Paul de Pierre (Maarkedal) met 5 nominaties, gevolgd door een trio met 4 nominaties: Terminus (Watou), Wijnbar Ona (Gent) en Convento (Leuven).

Andere zaken die sterk scoorden waren de restaurants Marcel (Antwerpen), Sans Cravate (Brugge), Imprévu by the Barrier (Houthalen-Helchteren) en driesterrenrestaurant Boury (Roeselare) met elk drie nominaties.

Opmerkelijk is het beperkte aantal zaken uit Brussel en het zuiden van het land dat vertegenwoordigd is in de lijsten: enkel Racine (Brussel en Floreffe), L'Air du Temps en La Table de Maxime haalden de selectie. Mogelijk is de desinteresse voor de List hier te groot.Nieuwe namen

De nieuwe namen die werden geselecteerd: Commune (Beervelde), Het Archief (Antwerpen), Ona (Gent), Imprévu by the Barrier (Houthalen-Helchteren), Terroir (Gierle) en Wijnbistro Goddaard (Antwerpen).

Kandidaten kunnen awards verdienen in 6 verschillende categorieën: Best Long List, Best Medium-Sized Wine List, Best Short List, Best Austrina Wine List (gesponsord door Oostenrijkse Wijn), Best California Wine List, Best By the Glass list, Best Newcomer List en Sustainable Wine List.

Ga voor meer info naar de website van Star Wine List

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down