fbpx

Nieuwe SOMM (Gent): "Alle facetten van wijn laten zien"

15.12.2023

SOMM in Gent - voorheen op de Steendam, nu aan de Tondeliersite - is al jaren een vaste waarde in de Arteveldestad. Zaakvoerder Marina Claus verhuisde dit jaar naar een nieuwe locatie: “We kunnen nu alle facetten van wat wijn te bieden heeft, laten zien."

SOMM is een wijnbar, gastrobar, wijnacademie en shop. Een enorme verscheidenheid aan activiteiten die dankzij de nieuwe locatie volledig tot hun recht komen. “Ons pand in de Steendam was een stuk kleiner, waardoor het moeilijk werd om alles te doen wat we wilden doen," aldus Marina Claus, sommelier-conseil en zaakvoerder van SOMM, “Het is altijd al mijn droom geweest om een echte wijnbar te openen, met een uitgebreid aanbod aan wijnen en wijnstijlen.” SOMM biedt tegenwoordig 35 wijnen per glas aan en heeft verder een indrukwekkende wijnkaart met maar liefst 250 referenties. Missie geslaagd dus. Zelf is ze enorm fan van Riesling en van de Spaanse Priorat-regio.

Wijn en gastronomie, op maat van de klant

Daarnaast kan je in SOMM ook de gastronomische kant verkennen, want Marina bedenkt, samen met chef Anke De Schryver, alle gerechten in functie van de wijnen op de kaart. Je kan er terecht voor een snelle hap, een uitgebreide wijn-en foodpairing of een klassiek diner. “Ik wilde afstappen van het concept van een vaste menu en mensen laten genieten van eten op de manier die zij willen.” Wat ze wel meeneemt van haar vorige zaak is haar unieke filosofie op food-en wijnpairing. “Ik vertrek altijd van de wijn. Daar kan je namelijk niks meer aan veranderen, het enige waar je mee kan experimenteren is de temperatuur en de leeftijd. Met het gerecht kan je nog alle kanten uit. Ik bekijk dus welke wijnen ik wil serveren en dan bedenken we daar een gepast gerecht bij.” 

(lees verder onder de foto)

Ten slotte is er ook nog de Academy, waar ze masterclasses organiseert. Ze kiest telkens een wijnthema en koppelt daar het gastronomische aspect aan. “Ik ben heel blij met dit pand: we hebben een groot terras, zitten in het groen, tussen park en kanaal, en we kunnen alle onze activiteiten naast elkaar laten plaatsvinden. Bovendien woon ik vlakbij, altijd mooi meegenomen.” 

Tijdens de eindejaarsperiode is SOMM gewoon open, met uitzondering van kerst- en oudejaarsavond, dan is er take away voorzien.

Voor meer info over de regeling tijdens de feestdagen, klik hier

tekst: Renske De Maesschalck

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down