fbpx

Verrassing bij de Revelations: Uruguay en Roemenië mee op hoogste podium

Door Benoît Carion 

04.07.2024

Elk jaar worden bij elke Concours van de CMB de allerbeste wijnen gekozen uit de wijnen die bekroond werden met een Grote Gouden Medaille, de zogenaamde Revelations. Daar zaten dit jaar bij de 31 ste editie (in Guanajuato, Mexico) enkele frisse verrassingen bij. Voor het eerst was er ook een revelatie voor de categorie ‘Alcoholloos’.

Zoals altijd kwamen de meeste inzendingen uit Frankrijk, met liefst 1354 verschillende referenties. Maar met in totaal meer dan 7.500 ingeschreven wijnen is het duidelijk dat er ook nog andere landen (42 in totaal) een deel van de koek opeisten. Een en ander werd ook weerspiegeld in de Revelations.

Revelation No-Low

Divin Sauvignon blanc 0,0%. Divin gaat dus met de allereerste Revelation No-Low lopen. Zoals bekend krijgen alcholloze wijnen geen appellatie-erkenning. Maar we geven toch even mee dat deze ijn uit de Loire-streek komt.

International Revelations

Twee wijnen kregen de trofee van International Revelation: Issa Chardonnay Barrique, Transylvanië (Roemenië) 2022 bij de witte wijnen en Bodega Garzón Balaste 2017 (Uruguay) bij de rode wijnen.

Bio Revelation

De trofee voor de beste biologische of biodynamische wijn ging naar de Spaanse Arínzano Merlot Biológica 2019 (Navarra).

Trophée Sylvain

De Revelation voor de beste houtgerijpte wijn draagt de naam van de sponsor: tonnelier Sylvain. De trofee ging naar de Italiaanse wijn Collina Serragrilli Starderi 2020.

Voor alle resultaten, klik hier

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down