Drie super wijnbars om Luik te ontdekken

Door Charles Piron 

03.05.2023

De vurige stede zit vol leuke adresjes, de een nog vuriger dan de ander. Maar als wijnliefhebber wil je afronden met een hoogtepunt. Vino selecteerde 3 wijnbars die u dringend moet ontdekken.

  1. Vinicurien

Dit is hét nieuwe adres voor levensgenieters. U vindt de zaak aan de oevers van de Maas, vlak voor de oude brug. Het is het levenswerk van drie vindingrijke zussen. Het concept: een assortiment van 24 verschillende wijnen per glas met zelfbediening dankzij de Enomatics. De wijnen zijn goed gekozen, karaktervol en altijd tegen zeer betaalbare prijzen.

De inrichting van de zaak is simpelweg machtig. Ruim en toch warm van inrichting. Naast de selectie wijnen biedt de zaak ook een menu dat varieert met de seizoenen: vleeswaren- en kaasplankjes, trio van dips, sardientjes, terrine, tartaar, burrata enz. Er is voor elk wat wils.

(lees verder onder de foto)

2. Jéroboam

Jéroboam, nieuwkomer in de lijst van wijnbars in het centrum, heeft zijn draai al gevonden. De sfeer is hartelijk, de prijzen vriendelijk en de aangeboden wijnen schommelen tussen traditie en trendy. Jéroboam is het project van vijf vrienden die van bowlen houden (voor wanneer snooker?). De naam is geen acroniem van hun verschillende voornamen, het is gewoon de naam van de fles met een inhoud van 3 liter. Pas op, afhankelijk van de regio kan de Jéroboam 3 of 5 liter wijn bevatten. Maar maakt u zich geen zorgen, u kan hier zelfs wijn per glas bestellen.

(lees verder onder de foto)

3. Pinart / Pinard le Bistrot

Pinart houdt het midden tussen een bistro en een wijnbar. Ook hier is het eerste argument de sfeer. We klinken, we delen, we proeven, alles in een opperbeste stemming. De door de chef samengestelde gerechten zijn echt intuïtieve voorstellen die de gasten samen met de wijn in vervoering brengen. Een bijkomend pluspunt van het etablissement is het ruime terras. De wijnliefhebbende zonnekloppers zijn bij deze gewaarschuwd.

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down