fbpx

En nu duimen maar

Door Dirk Rodriguez 

04.10.2023


De speculaties en gissingen zoefden door de gistrijke ruimten van Bodegas Lustau gisterenavond, maar duidelijkheid komt er pas bij de proclamatie vanavond, woensdag, tijdens de Gala-avond in de kelders van Gonzalez-Byass.

Ja, team Belgium deed het verschrikkelijk goed gisteren. Foutloos, de 5 minuten telkens enthousiast volgepraat. Bij de minste twijfel ging er een telefoontje naar Paul-Henri Cuvelier (zie foto) om de zaken scherp te stellen. En dan was er ook nog het showgehalte. Waar de andere teams braaf één gerechtje en één wijntje (sherry) presenteerden, stelde België eenzelfde wijze telkens op meer dan één manier voor: in een smal of breed glas, gemengd met bouillon of niet en bij het dessert op twee verschillende temperaturen. Het zorgde voor een pak intellectuele opwinding en waardering bij de juryleden.

(lees verder na de foto)

PH Cuvelier en A De Brouwer ©Vino
Paul-Henri Cuvelier en Andy De Brouwer ©Vino

Of de juryleden daarmee helemaal overtuigd waren, daar hebben we het gissen naar, want niemand in de zaal kon de gerechten proeven. Alleen de juryleden konden dat. Het enige wat we als toeschouwers konden doen was een foto nemen van de gerechten (zie onder).

Gissingen

Het enige wat we hoorden zijn geruchten. Jancis Robinson (zie foto bovenaan dit artikel samen met Gianluca en Arnout) zou het in de jury opgenomen hebben voor de Belgen, aldus een lid van de Spaanse ambassade van België. Maar als dat al waar is: heeft zij een doorslaggevende stem? Hoewel de tegenstand steken liet vallen, was het ook niet zo dat iemand compleet door de mand is gevallen. Daarvoor was het niveau te hoog. Dus kunnen we alleen maar duimen, maar één ding is zeker. na Paul de Pierre bij vorige editie, leverde België opnieuw een ijzersterke prestatie.

Meer nieuws vanavond via de sociale media. Foto bovenaan dit artikel ©Arnout Desmedt

Copa Jerez gerechten ©Vino
Copa Jerez gerechten ©Vino

Om te lezen welke gerechten team Belgium voorstelde, klik hier

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down