fbpx

Doen Gianluca en Arnout Jerez op zijn grondvesten daveren?

29.09.2023

En met alle gevolgen vandien voor flor!? Voor wie niet mee is: in het zuiden van Andalusië wordt de tweejaarlijkse Copa Jerez weer gestreden. Niet met lans en zwaard maar met vork, mes en kristallen glazen waarin de allerbeste sherry's worden geserveerd. En België wordt dit jaar vertegenwoordigd door Gianluca Di Taranto en Arnout Desmedt.

Zij vormen samen het dreamteam dat het kunststukje van Paul-Henri Cuvelier en Fabian Bail van restaurant Paul de Pierre moet doen vergeten. En dat zal zeker niet makkelijk worden want Paul-Henri en Fabian waren de eersten die de Copa naar België konden halen.

Dat wordt dus alle zeilen bijzetten en daarom worden momenteel ook nog teksten met lange argumentaties ingestudeerd voor de spiegel: waarom deze sherry bij dat gerecht met zulke ingrediënten? Waarom in twee verschillende glazen enz…

Even herhalen wat de kern vormt van onze inzending. Het gaat (verplicht) om een menu met drie gerechten die worden begeleid met minstens drie verschillende sherry’s. De inzending van België ligt in grote lijnen vast, al kunnen sommelier en chef last minute nog nuances aanbrengen.

• Voorgerecht:
Artisjok, paling en sherryazijn worden gecombineerd met een Valdespino Fino sherry Inocente Single Vineyard.

• hoofdgerecht
Umamirijke arroz vegetal met crème van aardpeer en mayonaise worden gecombineerd met een Equipe Navazos, La Bota 1203 (Magnum) de Manzanilla Pasada.

• Dessert
Crèpe suzette, walnoot en ‘naranja’ of sinaasappel worden gecombineerd met een Bodegas Tradición Cream VOS.

En nu laten we hen rustig de valiezen inpakken, volgende woensdag (4 oktober) is het zover en wordt hun doen en laten gevolgd door de Spaanse camera’s en door onze pen...

foto onder: het hoofdgerecht met aardpeer en Spaanse rijst

Hoofdgerecht Copa Jerez ©Vino.be
Hoofdgerecht Copa Jerez ©Vino.be

Lees nog een artikel over foodpairing

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down