fbpx

Elzasser huis Dopff & Irion in de zorgzame handen van Arthur Metz

30.06.2023

Het iconische huis Dopff & Irion uit Riquewihr (Elzas) is sinds vorig jaar (2022) in de zorgzame handen van Arthur Metz, filiaal van de familie Helfrich. Dat biedt zekerheid op het vlak van continuïteit en kwaliteit. Bij Young Charly, exclusief verdeler, ziet men het graag gebeuren.

Dopff & Irion put uit een enorm rijke geschiedenis en bezit onder meer het iconische Château de Riquewihr, ooit pleisterplaats van de Prinsen de Würtemberg. Met zijn 32 hectare wingerd waarvan 27 in Riquewihr is het een belangrijke speler in de Elzas waar de gemiddelde wijngaardenier minder dan één hectare bezit. Daarnaast koopt het huis ook druiven en wijnen in.

Het geheel van de eigen wijngaarden is in bio-conversie. De nadruk ligt er op de duivenrassen Riesling, Gewürztraminer en Pinot gris, maar dit neemt niet weg dat we ook Pinot noir, Muscat, Sylvaner en Pinot blanc op de Belgische markt vinden.

In Boortmeerbeek kwam Maître de Chais van Doff & Irion Jean-François Kueny (foto links) de wijnen voorstellen, samen met William Mortelmans van Young Charly (foto rechts).

(lees verder onder de foto)

Onze favorieten

 • D&I Château Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2021
  Mooi riesling getypeerd, intense neus, zalvend en rond in de mond, fraaie lengte.
 • D&I Château Riquewihr Riesling ‘Les Murailles’ 2022
  Meer minerale expressie van de Riesling, al vlot doordringbaar.
 • D&I Château Riquewihr Pinot gris ‘Les Maquisards’ 2019
  Meer minerale expressie van de Riesling, al vlot doordringbaar.
 • D&I Pinot blanc ‘Cuvée René’ 2021
  Mooie, frisse zuren, vleugje citroen in afdronk. ideale aperitiefwijn met een +plus+
 • D&I Crémant Extra Brut, BSA
  12 maand sur lattest, op basis van pinot blanc en auxerrois. Fijne toets van acaciabloesem en brioche, vriendelijke zuren. Dosage van amper 6g/l.
 • D&I Crémant Blanc de Blancs, BSA
  18 maand sur lattes. Eveneens op basis van pinot blanc en auxerrois. Hint van fumé, expressie van geel fruit met retour van steenfruit, vriendelijke zuren. Diosage van 6g/l.

Lees hier meer over Arthur Metz

Meer info over de verdeling

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down