Kom proeven van Pays d'Oc in Elsene

12.06.2023

Vino Village is terug met een nieuwe editie in Elsene. Dit jaar draait alles om de wijnen van IGP Pays d'Oc. Deze editie van Vino Village vindt plaats op 29 juni 2023, op het Kasteleinsplein. Vino Village brengt een tiental wijnhandelaars en wijnbars in Brussel samen, en het evenement wordt gevolgd door de Quinzaine des Cavistes.

Op 29 juni nodigen 10 wijnhandelaars je uit op het Kasteleinsplein om een paar wijnen te proeven. Het idee is eenvoudig: neem je paspoort en reis naar de beste wijnadressen.

Elke editie van Vino Village staat er een specifieke regio in de schijnwerpers, zodat wijnliefhebbers de kans krijgen om die wijnstreek grondig te ontdekken, en zal ook het vertrekpunt zijn voor de Tournée des Cavistes.

Pays d'Oc in de schijnwerpers

De wijngaarden van IGP Pays d'Oc beslaan 4 departementen in Languedoc-Roussillon. In Pays d'Oc getuigen mens en wijnstok van één van de rijkste geschiedenissen van de wijnbouwtraditie. Al 26 eeuwen lang leeft de Pays d'Oc op het ritme van de commerciële en culturele uitwisselingen van het Middellandse Zeegebied. Sinds 35 jaar dragen de wijnbouwers die de wijnen van Pays d'Oc maken bij aan het succes van de cépagewijnen en aan de reputatie van deze Beschermde Geografische Aanduiding. Hun creatieve palet komt tot uiting in 58 druivensoorten en een gebied van 110.000 hectare wijngaarden tussen zee en bergen, open voor de vele invloeden van een gematigd mediterraan klimaat.

Pays d'Oc Vino Village

Cépagewijnen

Cépagewijnen maken deel uit van het DNA van het label, dat er 58 opsomt in zijn specificaties. Er is een breed scala aan druivenrassen, waaronder de wereldberoemde 'sterren': Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon en Viognier, maar ook meer vertrouwelijke rassen, soms met een mediterraan accent: Grenache, Rolle, Syrah, Carignan, enz. Deze diversiteit aan druivensoorten biedt een oneindig scala aan aromatische expressies. Profiteer van Vino Village om alle bijzondere kenmerken van deze wijnen te ontdekken.

Op donderdag 29 juni bieden 10 wijnhandelaars van 17.00 tot 21.30 uur op het Kasteleinsplein een pakket voor €5 aan met een glas en 3 proefjetons, evenals het paspoort "Quinzaine des Cavistes".

Pays d'Oc Vino Village

En daar stopt de campagne niet: tot 14 juli kunnen wijnliefhebbers de wijnen van Vino Village rechtstreeks vinden bij de deelnemende wijnhandelaren en bars, en de rest van hun assortiment IGP Pays d'OC-wijnen ontdekken terwijl ze profiteren van de promoties van het paspoort.

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down