Met 'Séries Limitées' richt Castel het vizier op mooie Franse appellaties

14.02.2024Voor zijn Séries Limitées-gamma richt Maison Castel zijn pijlen op mooie Franse appellaties buiten Bordeaux. De volumes zijn werkelijk laag en de prijzen desondanks niet speculatief, met als resultaat dat de vraag erg hoog is. We kunnen dit zien als een soort dankbetuiging aan de trouwe verdelers én klanten van het Franse huis.

Met appellaties als Côte Rôtie, Condrieu, Chablis (Vaillons 1er Cru), Gigondas, Terrasses du Larzac, Languedoc Pézenas of Collioure is het duidelijk dat men gaat voor fijne appellaties en kwalitatieve wijnen die het resultaat zijn van lage rendementen. Er werden geen percelen opgekocht, nee, Castel werkt samen met lokale topproducenten om de volumes en de cuvées te bepalen. Het is inderdaad een soort van sherrypicking en leuk werk voor de topoenologen van Maison Castel zoals Cédric Jenin en Thomas Lancray.

De prijzen van de wijnen scoren gemiddeld in hun appellatiecategorie, dus het woord 'duur' kan achterwege blijven. Maar zoals u zelf leest, valt het feestelijke karakter van de wijnen op: Côte Rôtie, Gigondas, Chablis, Terrasses du Larzac... evenveel voltreffers.

Maar wat is de strategie en het opzet van Maison Castel met deze Séries Limitées?
De Séries Limitées van Maison Castel willen naar verluidt het accent leggen op de uitzonderlijke terroirs en de wijnmakerskunst in Frankrijk, met focus op elegantie, finesse en frisheid. Deze collectie, geleid door wijnmaker Cédric Jenin, toont de originaliteit van specifieke appellaties zoals Terrasses du Larzac. De wijnen, exclusief in België verkrijgbaar via De Keyzer Drinks, vertegenwoordigen de puurste expressie van Maison Castel's fundamenten, gemaakt in beperkte hoeveelheden door unieke wijnmakers met als hoofdoel het beste te brengen van het wijnmakerskunst van Maison Castel.

Voor elk land zijn er kleine allocaties voorzien van enkele tientallen flessen van elke cuvées beschikbaar in exclusiviteit voor enkele gekozen toprestaurants en premium cavisten.

Voor meer info over Séries Limitées, klik hier

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down