fbpx

Poll-Fabaire, de kwintessens van de Crémant de Luxembourg

17.05.2024

Poll-Fabaire is het iconische vlaggenschip van de Crémants de Luxembourg uit de Moezelvallei. Een wijn die model staat voor de speelse frisheid en het smaakplezier dat we associëren met de echte expertise in de productie van mousserende kwaliteitswijn volgens de 'méthode traditionnelle'. Dankzij de zin voor innovatie, traditie en creativiteit is het gelukt om in drie decennia een product te creëren dat zelfs de meest veeleisende kenners weet te verleiden.

Crémant wordt gemaakt van gezonde, aromatische druiven met een levendige zuurgraad die wordt versterkt door de geografische ligging van de Luxemburgse Moezelvallei. De keuze van druivensoorten, het blenden van de cuvée en de rustperiode 'sur lattes' zorgen voor unieke natuurlijke processen die van Crémant du Luxembourg een bijzondere smaakervaring maken.

De Poll-Fabaire Brut bekoort met verfrissende aroma’s van citrus en perzik, met romige, ronde toetsen op de tong en een zacht palet boordevol smaak. Deze crémant biedt een aangename harmonie dankzij een blend van verschillende druivenrassen: Auxerrois voor de fruitigheid, Pinot Blanc voor de frisheid en finesse, en Riesling voor de body en kracht. Deze wijn wordt het best gedronken als aperitief, eventueel vergezeld van fingerfood.

(lees verder onder de photo)

Poll-Fabaire Cuvée Rosé Brut

Een verfrissende rosé crémant met een fijne zalmkleur. De cuvée is gemaakt top basis van Pinot blanc en Pinot noir. De neus wordt gedomineerd door aroma's van rood fruit, kersen en aardbeien. De textuur is romig en zacht, het palet aromatisch en evenwichtig. Hij wordt gekenmerkt door een verkwikkende frisheid, maar blijft zeer rond en genereus.

Poll-Fabaire Demi-Sec

Deze crémant is zacht en soepel. Zijn mooie, intense neus wordt gekenmerkt door een boeket van frisse bloesems en acacia. Hij is gemaakt op basis van Auxerrois, Pinot blanc en Riesling. Zijn rondeur maakt hem de ideale begeleider van fruitdesserts en klassiek gebak.


Voor alle informatie over verdelers van Poll-Fabaire in België: brands@adsgroup.be

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down