Prowein viert jubileumuitgave met opvallende cijfers en trends

22.02.2024

's Werelds grootste wijnsalon, Prowein in Düseeldorf, knoopt weer helemaal aan met de groei die het kende in het pré-covid tijdperk. De stands zijn al lang verhuurd en een aantal Belgische bedrijven staat zelfs te dringen op de wachtlijst. Wie mee wil zijn met de trends, boekt nu zijn ticket.

Kortom, het wijnsalon kon geen mooier moment kiezen voor zijn 30ste verjaardag. Motor achter de groei zijn enkele nieuwe trends. Om te beginnen: Oost-Europese en Griekse wijnproducenten kloppen steeds nadrukkelijker op de grote poort. Daarnaast: alcoholloos en alcoholvrij neemt een eigen ruimte in Hall 1 in beslag onder de noemer 'Prowein Zero' en dat geldt ook voor de spirits ('ProSpirits') die trouwens volop profiteren van de zero-trend.

's Werelds grootste wijnsalon, Prowein in Düsseldorf, knoopt voor zijn 30ste verjaardag weer helemaal aan met de groei die het kende in het pré-covid tijdperk. De stands zijn al lang voor 100% verhuurd en een aantal Belgische bedrijven staat op de wachtlijst. Het wijnsalon kon geen mooier moment kiezen voor zijn 30ste verjaardag.

Verwacht u ook aan een aantal boeiende actuele topics in het Trend Forum zoals 'Handmade by robots', 'The Big Drought in the Vineyard', of 'Fungus-resistant wines take off' - dit naast talloze masterclasses georganiseerd door de standhouders zelf en de Special Show 'Packaging & Design'. Kortom, wie de nieuwste trends wil zien en opsnuiven (en proeven) kan dit jaar niet om Prowein heen.

Enkele cijfers? Zowat 5.500 standhouders uit 66 landen maken hun opwachting, meer dan 50.000 professionals bezoeken de beurs waaronder een kleine duizendtal journalisten, 500 events en shows vinden plaats in 3 dagen tijd. 

Tijdstip: 10 tot 12 maart 2024
Plaats: Messe Düsseldorf

Meer info en tickets: prowein.com

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down