fbpx

Wie van de drie mag naar de Copa Jerez? 

Door Dirk Rodriguez 

15.09.2024

Maandag 16 september wordt in de schaduw van het VRT-gebouw besloten welk team ons land vertegenwoordigt op de Copa Jerez 2025. Gastrobar SOMM neemt het op tegen restaurants Vers Namur uit Blanden en Den Silveren Harynck uit Sint-Niklaas. 

De messen zijn gewet en de sherryglazen opgeblonken. Wanneer we de finalisten voor de Belgische Copa Jerez monsteren, dan voelen we de ambitie branden. Geen enkel sterrenrestaurant zegt u? Hoeft niet. Sinds Paul de Pierre uit Maarkedal in 2021 bewees dat België de hoogste Spaanse trofee met glans kan binnenhalen, zijn alle opties open. 

Gastrobar SOMM uit Gent stak sinds de verhuis naar de Tondelierlaan een tandje bij, gastronomisch en qua drankenwaaier. Het verwonderlijke is dat initiatiefneemster Marina Claus (foto onder) de keuken voor haar rekening neemt tijdens de Belgische finale, terwijl bekend is dat de show meestal gestolen wordt door de sommelier. Dat wordt een stevige klus voor Wim Casteur die deze honneurs zal waarnemen.  

@SOMM_Gent

Vers Namur is een restaurant met een bevlogen Belgische Seizoenskeuken onder leiding van Masterchef Sam Wils. Het huis houdt van lekkere vis én van sappig vlees. Vers Namur werd destijds mee op de kaart gezet door de bekende muzikant en muziekproducer Rik Tubbax. Sommelier van dienst is Björn Vandernoord

Den Silveren Harynck werd al eens een ‘Parel in het Waasland‘ genoemd en is een gewaardeerd restaurant, maar de carrière van sommelier Sam Van Landeghem doet vermoeden dat de ambities niet gestild zijn. Na zijn studies haalde hij nog een WSET-3, werd tweede in de Ruinart Challenge 2019 en zint via deze Copa Jerez duidelijk op meer. Hij wordt geflankeerd door Chef Samantha Verbruggen

We houden u op de hoogte van de winnaar én de voorgestelde combinatie menu (3 gangen) en sherrywijnen. 

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down