fbpx

Belgovino presents (V): Noémie & Secret Vineyards

22.08.2023

Het kan verkeren! Vier enthousiaste vrienden (zie foto boven) met een passie voor wijn besluiten na een diner in 2012 om drie prachtige percelen in de Roussillon te kopen. “Onze missie was en is om uitzonderlijke wijnen van ongeëvenaarde kwaliteit te produceren,” aldus Philippe Deneef (tweede van links, nvdr). Diezelfde avond zingt sopraan Noémie Schellens enkele schitterende opera-aria’s (foto, midden). Zij inspireerde ons dermate dat ze de muze werd van onze wijnen. Noémie was geboren.

Amper vier jaar later behaalden de Noémie-wijnen de grootste onderscheidingen op de meest gerenommeerde internationale wedstrijden. Op de Concours Mondial van Brussel 2020 werd de rode wijn Noémie 2016 bekroond met zowel de ‘Grand Golden Medal’ als de felbegeerde prijs ‘De Internationale Revelatie’ rode wijn. Noémie Wit won de Gouden Medaille op Le Concours Général Agricole de Paris en kreeg bij Decanter 93 Punten. Op Mundus Vini kregen de Noémie-wijnen ook de Golden Medal.

Succes dat smaakt naar méér

Dit succes zette Secret Vineyards aan om het gamma uit te breiden. Om te beginnen in de Côtes du Rhone met een eerste natuurwijn, een 100% Viognier. “SV Cuvée Prestige Natural Wine.”

Bij de 9de editie van Belgovino kijken we echter ook uit naar de nieuwkomer uit Galicië met de witte wijn Benedictus : 100% Godello. Deze wijn is gemaakt door een van de beste witte wijnmakers van Spanje, Pablo Estevez. Hij werd bekroond met de Grand Golden Medal op de Concours Mondial, Golden Medal op Vini Espana en uit geroepen tot beste Godello van Galicië Small Wineries.


Voorgestelde wijnen (o.m.)

Noémie Ouverture 2019, Roussillon Villages Lesquerde
Noem deze wijn op basis van 80% Syrah en 20% Grenache vooral geen instapwijn. Dit is een bijzonder verleidelijke wijn met aroma's van van violet en zwarte bessen met een fijne kruidigheid in de afdronk, het resultaat van een zorgvuldige en geduldige opvoeding.Dit is een een primeur voor België die voor het eerst kan ontdekt worden op Belgovino!

Benedictus Fructus (Bodegas Val de Souto) Godello, D.O. Ribeiro
Achter de lichtgouden schittering schuilt een mooie, gelaagde wijn met exotisch fruit, verse ananas, rijpe citrus en een typische minerale eindtoetts. Smaakintensiteit, frisheid en finesse zijn de sleutelwoorden.

Côtes du Rhône Cuvée Prestige Natural Wine Viognier
Dit is een een primeur voor België die voor het eerst kan ontdekt worden op Belgovino!

Voor meer info over Noémie en Secret Vineyards, klik hier

Voor contact met de producent, contacteer Charlotte Deneef via info@secretvineyards.be
of Philippe Deneef via p.deneef@hotmail.com

Voor meer info over Belgovino, klik hier

(foto onder: Pablo Estévez)

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down