Belgovino presents (VIII): Ottovini

04.09.2023

ottovini

Passie, ondernemerschap en perfectionisme is het ideale terroir voor het leveren van kwaliteit. Voeg daarbij de nobele Nebbiolo druif met haar authentiek Italiaans temperament en je hebt de perfecte blend voor een klassewijn. 

Proef het streven van 8 vrienden (ondertussen zijn het er 11) naar het ultieme evenwicht tussen kracht en finesse in de ronkende en dauwfrisse appellatie Bramaterra. Bramaterra ligt in het Noorden van Piemonte en beslaat een uitgestrekt gebied van heuvels, gedomineerd door wilde flora en fauna. Een dunbevolkte streek met dichte bossen, rijk aan eiken-, kastanje- en berkenbomen, die zich over tientallen vierkante kilometers uitstrekken. De bodem wordt gekenmerkt door vulkanische oorsprong en varieert van rood porfier en alluviale sedimenten van de Sesia-rivier, met fragmenten van klei en zand.

Het is daar, aan de voet van de Monte Rosa, waar koele bergwinden en zwoele landlucht elkaar raken, dat Ottovini de delicate smaken van zijn La Valigia, La Valigetta, La Via en La Vacanza ontwikkelt.

Regio: Alto Piemonte

Voor meer info over Ottovini, klik hier.

Contact: reinhold@vinifratelliranft.be

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down