fbpx

Dry February verlengen? Ontdek de perfecte Nona-mocktail – Interview met Dieter Maes, General Manager bij Nona Drinks

Door Sofie De Meerleer 

28.02.2025

Nu dry February op zijn einde loopt, willen velen de ervaring verlengen en blijven ontdekken welke smakelijke alternatieven er zijn voor alcoholische dranken. Nona Drinks heeft zich in deze wereld onderscheiden als een toonaangevend merk door verfijnde en innovatieve alcoholvrije spirits aan te bieden.

In dit exclusieve interview neemt Dieter Maes, General Manager van Nona Drinks, ons mee in het verhaal achter het merk en deelt hij een eenvoudig en verfrissend mocktailrecept om het einde van februari op een lichte en smaakvolle manier te vieren.

Wat is het verhaal achter Nona ?

Nona is reeds zes jaar geleden begonnen. De founder is Charlotte Matthys, studente bio ingenieur. Zij vond dat het niet alcoholische aanbod op feestjes en recepties vrij gering was, zeer suiker houdend. Dus is ze naar het labo gedoken en beginnen nadenken aan hoe zij een veelzijdige drank kon maken. Zo is ze begonnen met de June, op basis van negen botanicals. Zo is het begonnen.

In de eerste fase is samen gaan werken met goede sterren chef restaurants om ons product kenbaar te maken op de markt. Daarna zijn de speciaalzaken in wijn en delicatessen gevolgd.

En intussen zijn we in België, in de meeste retail, maar ook steeds in de speciaalzaken beschikbaar. Na een aantal jaar wilden we ook het smaakpalet verbreden en heeft ze in de hype van de Aperol dranken een Spritz ontwikkeld, die dan nog meer ingrediënten betreft, en dan de laatste telg in de productfamilie is dat we op basis van gember en kurkuma en verbena een nieuwe drank gemaakt hebben die iets pittiger door smaakt.

Zodra dat we met deze 3 producten de basis vormen van een veelzijdig productaanbod die zowel voor de consument thuis in een perfect serve, een perfect serve is, 1/3 onze drank, 2/3 een goede tonic, maar ook in de iets veelzijdigere alcoholvrije cocktails als basis gaan gebruikt worden.

We komen aan het einde van dry February, kan je ons een tip voor een mocktail met Nona geven ?

Een leuke suggestie kan zijn met onze ginger drank :

  • 1/3 ginger,
  • 1/3 spuitwater
  • en 1/3 vers sinaasappelsap

Dit is een perfect aperitief om jullie brunch of lunch mee te beginnen.


Leer wat meer over Nona Drinks HIER

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down