fbpx

Vier heerlijk frisse foodpairing ideeën met Cava

07.05.2020

Zorgvuldig gekozen Cava zorgt voor frisse inspiratie bij uw culinaire lente-ideeën. Vino stelt je vier heerlijke combinaties voor tussen Cava en gerecht.

Goede Cava heeft het voordeel dat hij genoeg structuur en frisheid in huis heeft om lentegerechten naar een hoger niveau te tillen. Natuurlijk is de ene Cava de andere niet, sommige worden gekenmerkt door frisse zuren, andere door expressief fruit en dan heb je Cava’s die zoveel smaakstructuur hebben dat ze een stevige hap kunnen begeleiden. Vino helpt je te kiezen.

Anna de Codorníu Brut Organic met Hummus
Hummus is een op smaak gebrachte puree op basis van gekookte kikkererwten en kruiden en de textuur kan je zonder meer ‘dens’ noemen. Dat vraagt om een cava met een fris karakter en dat is precies wat we vinden in cava’s die gebaseerd zijn op de Chardonnay-druif, bekend om zijn zacht fruit en opwekkende frisheid. De Chardonnay-druif is dominant in de Anna Brut Organic. Anderzijds vind je in hummus ook de aardse en pittige toetsen van tahini en zachte paprika, die perfect matchen met de fruitige aroma’s van de biologisch geteelde Chardonnay. Zeker een aanrader voor fans van de gezonde keuken.
Anna de Codorníu Organic vind je bij Delhaize.

Lees verder onder de foto

Cava Raimat Chardonnay Bio met sint-jacobsvrucht en koraal
De Raimat Reserva Cava Brut op basis van Chardonnay combineert frisse hints van citrus met toetsen van rijp fruit (meloen en appel) en een romige, haast tongstrelende textuur. Een perfecte compagnon voor het eveneens zachte en rijke mondgevoel dat door de sint-jacobsvrucht wordt opgewekt. De vezelrijke textuur van de zeevruchten en de zilte korrelstructuur van het koraal (het oranje zalfje, rechts) worden dan weer gecompenseerd door de frisheid van de citrustoetsen.
Cava Raimat Chardonnay Bio vind je bij Delhaize

Lees verder onder de foto

Ars Collecta Blanc de Noirs met Sushi
Ars Collecta Blanc de Noirs is een Gran Reserva Cava met een complexe en innemende structuur en dat heeft deze mousserende topwijn te danken aan zijn lange rijpingsperiode sur lattes. Deze Cava heeft dan ook de nodige ruggengraat om het sterke smaakkarakter van rauwe vis te begeleiden. De frisse zuren en de aromatische complexiteit (witte bloemen en rood fruit, typisch voor de Pinot noir) harmoniëren perfect met de intense smaken van tonijn en garnalen en vissoorten zoals zalm die we in sushi vinden en die erg rijk zijn aan onverzadigde vetzuren. In de herfst en met de feesten is dit ook de aangewezen Cava bij oesters!
Ars Collecta Blanc de Noirs vind je bij Delhaize online

Lees verder onder de foto

Ars Collecta Grand Rosé en taartjes met bessenfruit
De Ars Collecta Gran Rosé, een Gran Reserva Cava, heeft een zacht aromatisch register met onder meer impressies van brioche, noten en fijne patisserie. Ideaal gezelschap dus voor een breed gamma van cakes, patisserie en heerlijke taartjes. In het bijzonder taartjes met rood bessenfruit vormen een uitgelezen combinatie met de delicate aroma’s van aardbei en veenbes van de Cava. Je zal merken dat het dessert met deze Ars Collecta Grand Rosé naar een hoger niveau wordt getild.
Ars Collecta Grand Rosé vind je bij Delhaize online

Foto bovenaan ©Shutterstock

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down