fbpx

Eén week na Peter Goossens is ook Tom Ieven weg bij Hof van Cleve

03.01.2024

Tom Ieven ©Vino.be


De Tijd kreeg blijkbaar de primeur van het nieuws dat topsommelier Tom Ieven nieuwe oorden opzoekt. Niet dat het Hof van Cleve en zijn nieuwe chef Floris Van Der Veken er meteen iets van zullen voelen: de zaak zit de eerste maanden al volgeboekt.

Maar het nieuws zal ook niet op gejuich zijn onthaald: Floris Van Der Veken kan enige ervaring aan zijn zijde best wel gebruiken. Elizio Masson, sinds enkele maanden tweede sommelier in Kruisem heeft zeker de kennis en de ambitie om de rol van hoofdsommelier op zich te nemen, en zal dit, zo werd ons pas bevestigd, ook gaan doen. Elizio ging al tijdens zijn sommelierstudies aan Ter Duinen in de leer bij Pieter Verheyde (Restaurant Terminus, voorheen zelf jarenlang hoofdsommelier bij Hof van Cleve). Een betere en meer gepassioneerde leermeester dan Pieter Verheyde kan men zich moeilijk inbeelden.

Tom Ieven van zijn kant volgt Goossens niet richting Knokke. De nieuwe bestemming heet, zo meldt De Tijd in een Sabato-artikel, restaurant Colette-De Vijvers waar de sommelier ongetwijfeld creatief meer kan betekenen: hij zal er de wijnkelder mee helpen uitbouwen en het aanbod verfijnen, daar waar Ieven zich in Kruisem vooral een "(schat)bewaarder van een immense erfenis" voelde.

Zaaldirecteur

Naar eigen zeggen wil het restaurant uit het Zichemse, dat recent zijn tweede ster binnen haalde, vooral inzetten op champagnes en dan in de eerste plaats champagne per glas. Naast de taak van hoofdsommelier zal Tom naar verluidt ook de functie van maître de salle op zich nemen.

Lees ook het Vino-artikel over de nieuwe hoofdsommelier van Hof van Cleve Elizio Masson

(foto boven: Tom Ieven tijdens een masterclass voor Oostenrijkse wijnen, ©Vino.be)

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down