fbpx

King Charles komt Bordeaux-verkoop (een beetje) ter hulp

Door Baudouin Havaux 

05.10.2023

In een tijd waarin de gemiddelde prijs van AOP Bordeaux-wijnen lager is dan die van IGP Pays d'OC, kan wijnbouwer Noémie Tanneau alleen maar dankbaar zijn voor de bijna levensreddende impuls van King Charles. Op bezoek in Frankrijk was er ook een passage voorzien in Bordeaux - ooit een Engelse enclave bij onze zuiderburen.

Net als Charles is Noémie Tanneau, die 6 hectare wijngaarden bewerkt in Lussac Saint-Emilion, erg begaan met biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en een lage CO2-uitstoot, maar dit heeft haar er niet van behoed om aan de rand van een financiële afgrond te staan. Gevolg: ze kan niet langer haar enige wijngaardmedewerker betalen, laat staan zichzelf.3 seconds of fame

Het hele mirakel gebeurde in enkele seconden. Toen Charles, tijdens een bezoek aan de Cité du Vin aan de kaaien van Bordeaux, onder het geknetter van flitslampen, een glas fruitige 100% Merlot van Château Saint-Ferdinand proefde, sprak hij drie lettergrepen Frans die hun effect niet misten: "Mmmmmh c'est bon".

Sindsdien wordt onze wijnbouwer weg en weer geslingerd tussen telefoon en computer om tot diep in de nacht bestellingen op te nemen uit alle hoeken van de hele wereld. We mogen hopen dat dit onverwachte licht mag schijnen over meer Bordeaux-producenten dan enkel deze geluksvogel, en dan denken we om te beginnen aan Lussac, een satelliet-appellation van Saint-Emilion die zeker een bezoek en het gustatief proberen waard is.

Om het artikel over de primeurs van Bordeaux te lezen, klik hier

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down