fbpx

Doet Kylie Minogue ook de rosé dansen?

23.03.2023

Een celebrity zonder eigen wijn is geen echte celebrity. En dus lanceerde Kylie Minogue enkele jaren geleden haar eigen wijn. Dat werd een succes, tenminste toch in de Angelsaksische wereld.

Kylie Minogue kennen we. Ze is fantastisch wanneer ze geflankeerd wordt door genieën zoals Nick Cave (Where the Wild Roses Grow) of het producenten-duo Cathy Dennis and Rob Davis (Can’t het you out of my Head). Dus, de vraag is wie is de fantastische oenoloog is die Kylie Minogue bijstond toen ze haar roséwijnen creëerde?

Kylie Minogue maakt rosé-wijn en ze had dan ook het mindblowing idee om een licht zalmroze jurk aan te trekken voor de lancering op Prowein, waar ze zich toonde, jawel. Jammer dat je niet zomaar op haar stand kon gaan zitten om een glaasje te proeven met de oenoloog, daarvoor was er een afspraak nodig die je als toevallige voorbijganger natuurlijk niet hebt.

Rosé is niet origineel, dat is het minste dat we kunnen zeggen. Als je rosé zegt en celebrity, dan denkt iedereen namelijk aan Brad Pitt die het verstand had om met de familie Perrin in zee te gaan. Natuurlijk is rosé trending, maar dan moet het wel helemaal raak zijn of minstens het evenbeeld van de draagster van de naam: iets dat garant staat voor complexloos plezier.

(lees verder onder de foto)

ProWein23_MT55787 medres.jpg

Waarom kennen Kylie Minogue wine niet bij ons? Het is vooral een Angelsaksische zaak. Het draait ook niet zozeer rond een wijn, zoals bij Pitt, maar vooral rond het concept “rosé”. Het is duidelijk dat als de creatrice een Prosecco rosé, een Côtes de Provence rosé, een Zero alcohol Sparkling rosé en nog 6 andere roséwijnen maakt, ze niet echt verliefd werd op een prachtige wijngaard of een wijnbouwer die danst als een derwisj. Intussen staat haar creatie wel garant voor een aanzienlijk commercieel succes: 8 miljoen flessen verkocht met als epicentrum de Londense verdeler Benchmark Drinks. Haar prosecco is al nummer 1 in het UK. Maar hoe de wijnen smaken? Geen idee.

ProWein23_MT31688 medres.jpg

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down