Koen Claes en Maxim Geurden openen samen Grapeness

23.10.2023

Twee gevestigde namen uit het Limburgse bundelen de krachten: Koen Claes (Wineplus) en Maxim Geurden (Van Dinter-Grapes House of Wines) worden Grapeness te Genk. De nieuwe belevingsruimte/winkel opent op 2 november in de Vennestraat, op een boogscheut van waar vroeger Wineplus gevestigd was.

Koen en Maxim besloten in 2021 al tot een zakelijke overeenkomst, waarbij ze het logistieke en administratieve zouden delen, maar met behoud van beide entiteiten: Wineplus (Genk) en Grapes House of Wines (Dilsen). Die samenwerking beviel hen dus dermate goed dat ze besloten om vanaf 1 oktober dit jaar als Grapeness verder te werken en de communicatie in die zin aan te passen. Op 2 november gaan de deuren open van de nieuwe outlet.


Uitbreiding aanbod

Het aanbod ligt in de lijn van wat beiden al deden: Frankrijk, Italië en Spanje. Intussen werken ze ook samen met twee Oostenrijkse en één Sloveense producent. Binnenkort wordt nog een selectie Griekse wijnen aan het assortiment toegevoegd. Vanaf 2024 zal Grapeness zich toeleggen op de verdere uitbreiding van het gamma. Daarbij laat het duo zich leiden door nieuwsgierigheid naar getalenteerde ('soms fanatieke') jonge wijnmakers met veel potentieel in bekende maar ook soms obscure appellaties.

Adres vanaf 2 november: Vennestraat 262/1, 3600 Genk

Ga voor meer informatie naar de website van Grapeness

Afbeelding boven is een ontwerp van het interieurbureau

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down