fbpx

Vinitaly: doelen afgevinkt en nu op naar een spetterende editie!

14.03.2024


Wijnminnend Italië zal van 14 tot 17 april gegarandeerd op zijn kop staan. Vinitaly zit intussen aan zijn 56ste editie (!) en is levendiger dan ooit. Daarmee heeft dit internationale wijnsalon zijn plaats op de kalender helemaal verdiend. Om van de editie 2024 een gegarandeerd succes te maken werd samen met ICE, Italiaans agentschap voor buitenlandse handel, een wervende internationale roadshow op stapel gezet die nu 19 maart eindigt in Brussel.

De cijfers liegen er niet om. De beurs zal 180.000 vierkante meter beslaan en het forum vormen van ruim 4.000 wijndomeinen of -concerns. Daarmee bevestigt het salon zijn belang voor zowel de internationale als de opkomende markten en voor Italië zelf.

Men voorziet dit jaar minstens een consolidatie van de editie 2023 met nagenoeg 30.000 internationale handelaren uit 143 landen (en in totaal 93.000 bezoekers). Naast de persoonlijke en rechtstreekse afspraken op het salon, werden nog eens elfduizend afspraken gepland tussen exposanten en kopers via het Vinitaly Plus platform.

De editie 2024 zal bijzonder veel aandacht besteden aan trends en de perfecte match tussen aanbod en vraag vanuit de markt. Er zal een Hal in de zone C voorbehouden zijn voor biologische wijnen (9de keer georganiseerd), waaronder ook een buitenlandse sectie met wijnen uit Hongarije, Slovenië en Oostenrijk. In het algemeen is er ook een grote internationale delegatie van wijnproducenten (structuur D). En wie Italië zegt, zegt ook vermaarde spirits en tal van Mixology showcases.

Verwacht u daarnaast nog aan tal van masterclasses en speciale proefsessies. Noemen we maar Micro Mega Wines, (kleinschalige Italiaanse wijninitiatieven die een erg hoge kwaliteit viseren), de Doctor Wine wijnselectie (Show Hall 10 elke dag) door Daniele Cernilli, de speciale ruimte Young to Young waar jonge wijnmakers hun verhaal vertellen aan jonge wijninfluencers onder leiding van food&wine journalisten Paolo Massobrio en Paolo Gatti, biologische tasting in samenwerking met FederBio en Vi.Te, Beyond DOC Wines (14 april enz...


Vinitaly and the City

Waar de bezoekers ook naar uitkijken is de off-show Vinitaly and the City. Hier komen ook wijnliefhebbers de sfeer opsnuiven dankzij de evenementen en vele tastings (45.000 !) in het stadscentrum van Verona. Niet te vergeten: UNESCO Werelderfgoed!

Voor het volledige programma en inschrijvingen, klik hier

Vinitaly and the City ©Veronafiere
Vinitaly and the City ©Veronafiere

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down