fbpx

Margaux Balemans voegt nog een trofee toe aan haar palmares

05.02.2024

De carrière van Margaux Balemans gaat in sneltreinvaart. Na de titel van beste Junior Sommelier en een finaleplaats bij de Beste Sommelier van België ontving ze zopas de Young Sommier Award of Excellence van de Vereniging Vlaamse Sommeliers.

Zondag 28 januari 2024, op hun jaarlijkse Algemene Vergadering & Nieuwjaarsevent, reikte de Vereniging Vlaamse Sommeliers voor de 23e keer de Young Sommelier Award of Excellence uit aan een verdienstelijke, jonge sommelier die het beroep op een bijzonder positieve manier in de kijker brengt. Met deze award wil de vereniging de jonge sommeliers stimuleren en motiveren. Vorig jaar kwam de award Elise De Waele toe, sommelier en mede-zaakvoerder van Brasserie Ruislé

De eer kwam dit jaar toe aan de 23-jarige Margaux Balemans, recent nog tweede op de wedstrijd Best Sommelier of Belgium, nadat ze in 2020 al Best Junior Sommelier of Belgium werd. Ze volgde haar opleiding in hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge waar ze specialiseerde in Butler & Event Organisator, en Sommelier. Daarnaast is ze in het bezit van een WSET 3 certificaat en op weg om ook haar Diploma WSET 4 te behalen.  


Sanglier des Ardennes

Margaux heeft de start van haar carrière niet gemist en kan al ervaringen als sommelier voorleggen bij onder meer Wout Bru, Seppe Nobels, Stéphane Buyens en Nick Bril. Nadat ze de laatste kneepjes van het vak aan de zijde van Gianluca Di Taranto onder de knie kreeg is vandaag hoofdsommelier in Sanglier des Ardennes*.

Bij het winnen van deze award komt een trofee toe van Meyhui, een oorkonde en een studiereis naar Roussillon, aangeboden door Institut régional de sommellierie Thuir-Roussilon.  

Tekst: Sara Adam

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down