fbpx

Prowein: België op één na belangrijkste land qua bezoekers

Door Dirk Rodriguez 

02.01.2023

Prowein kende een natuurlijke terugval na covid, maar ziet het aantal standhouders nu weer toenemen. Op de belangrijkste internationale wijnbeurs vormen de Belgen na de Nederlanders (en de Duitsers zelf) de belangrijkste bezoekersgroep.

Precies vanwege het belang van de Belgische aanwezigheid organiseerde Prowein voor het eerst sinds mensenheugnis een persconferentie in Gent. Persverantwoordelijke Monica Kissing (foto links) gaf toe dat de editie 2022 wegens de voorgaande covid-jaren en de nog geldende maatregelen (op het internationale reisverkeer) zwaar gewogen heeft. Qua bezoekers was er een terugval van 61.000 naar 38.000. Ondermeer Zuid-Afrika en Australië waren totaal afwezig.

Die zijn nu terug, wat maakt dat het aantal standhouders van 5760 vorig jaar dit jaar weer opklimt tot boven de 6.000, waarvan meer dan 750 overzeese. Van de zowat 600 wijnregio’s die de wereld kent, zouden er meer dan 400 een stand hebben op Prowein.

Nog meldenswaard is dat bioproducenten samen 1 hall delen. Dat er ook een hall is voor spirits, bier & cider en dat er een aantal boeiende “thema shows” worden gegeven, zoals “World of Zero” over non-alcoholische wijnen en ‘Trend hour tasting” waar nieuwe verpakkingsvormen worden besproken nu glas zo duur en moeilijk leverbaar is.

(plan Prowein 2023 zie onder)

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down