Team Belgium, A Cook and GDT, staat voor Dag 1 van de Copa Jerez

02.10.2023

©Vino Gianluca & Arnout

Vanochtend gaan alle teams naar de Hotelschool van Jerez om te zien of hun ingrediënten en materiaal de reis overleefd hebben. Verder wordt dit het eerste oogcontact met de andere teams. “Daar willen we ons liever niet van de wijs door laten brengen,” klinkt het. “We focussen best helemaal op ons eigen programma, dat is al genoeg!”

Om te beginnen: niet alle materiaal heeft de vliegtuigreis overleefd. De speciale borden voor het hoofdgerecht kregen het hard te verduren. “Hoe goed je elk bord ook inpakt,” getuigt Arnout, “Je kan niet beletten dat ze op het tarmac met de valiezen gooien.” De prijs die diende betaald aan vliegtuigmaatschappij TUI voor het overgewicht van de valiezen vergulde de pil ook al niet. “30 euro” lazen Gianluca en Arnout op de website van de touroperator. “OK dachten ze, dat valt mee.” Tot bleek dat het om 30 euro per kg ging… Begin de borden (en glazen) maar al te tellen.

In de hotelschool van Jerez zal ook nog moeten blijken of het andere materiaal, zoals een speciale houtskoolgrill, wel heelhuids is toegekomen met de koerier.

Vannamiddag is er dan de transfer naar de stadsschouwburg, het Teatro Villamarta, waar morgen live moet worden gekookt voor het oog van de camera’s. De teams, we hebben het dan over de VS (dat in hetzelfde hotel zit als België), het VK, Japan, Nederland, Duitsland, België en Spanje zelf, gaan er even checken of de keukeninstallaties naar hun zin zijn. De spanning neemt nu al toe. Wat wordt dat morgen?

Foto onder: team Belgium snuift de lokale sfeer op in een sherrybar.

Voor andere artikels over team Belgium @COPA JEREZ, klik hier

©Vino bar Barbadillos
©Vino bar Banderillas

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down