fbpx

Wie is Raimonds Tomsons, ’s werelds beste sommelier?

Door Dirk Rodriguez 

13.02.2023

In Antwerpen haalde hij al de grote finale, maar wie houdt er nu rekening met Letland? Wie kent er überhaupt een bekende Let?

De kunstenaar Mark Rothko zijn we wel al eens tegengekomen in een museum, en daar houdt het zowat op. En dan heb je nu Raimonds Tomsons, Beste Sommelier van de wereld. In eigen land is hij een kleine beroemdheid wegens drie keer Beste Sommelier van Letland en sinds 2021 wijndirecteur van het importhuis Barents Wine Collectors, gespecialiseerd in topwijnen. Met andere woorden: hij is niet meer actief als sommelier. Dat was hij voorheen wel, in het restaurant Vincents in Letlands hoofdstad Riga. Covid deed hem uitkijken naar iets anders.

Sommelier is hij al lang en van 2010 tot 2014 was hij zelfs al voorzitter van de Letse sommeliersgilde. In 2017 stak hij voor het eerst zijn neus aan het internationale venster door ‘out of the blue’ ASI Beste Sommelier van Europa en Azië te worden. Hij was dus ook al in Antwerpen 2019 een serieuze kandidaat voor de titel die hij nu op zak heeft.

Na zijn sommelierstudies volgde hij het WSET-parcours en haalde zijn WSET-Diploma in Oostenrijk (Rust) in 2016.

Kortom een sommelier die kennis met een nuttige dosis ervaring combineert. Een terechte winnaar.

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down