fbpx

Actie Cavisten - 24 februari en 2 maart 2024 met de Interprofession des Vins du Sud-Ouest

29.03.2024

Ontdek de wijnschatten van het Zuidwesten met de Interprofession des Vins du Sud-Ouest en haar lokale wijnhandelaren.

In het kader van de campagne European Enjoy kondigt de Interprofession des Vins du Sud-Ouest de lancering aan van haar ontdekkingsdagen op verschillende verkooppunten in de regio. Op specifieke dagen op 24 februari en 2 maart krijgen wijnliefhebbers de kans om zich te verdiepen in de spannende wereld van wijnen uit Zuidwest-Frankrijk, in het gezelschap van experts en liefhebbers. 

Het evenement laat de diversiteit en kwaliteit van de wijnen uit de regio zien, met een selectie van gerenommeerde appellations waaronder AOP Cahors, AOP Gaillac, AOP Fronton, AOP Madiran, IGP Côtes de Gascogne, AOP Saint Mont en AOP Pacherenc du Vic-Bilh. Deelnemers krijgen de kans om deze uitzonderlijke wijnen te proeven, terwijl ze de verhalen en tradities rond deze wijnen ontdekken.

Maar deze dagen beperken zich niet tot proeven. Bezoekers krijgen ook de kans om lokale wijnhandelaars te ontmoeten, echte ambassadeurs van de regio, die hun expertise en passie voor de wijnen van het Zuidwesten zullen delen. Deze bevoorrechte momenten van uitwisseling zullen de deelnemers in staat stellen om meer te leren over de bijzonderheden van elke wijn, evenals de beste manieren om ze te proeven en te combineren.

De Interprofession des Vins du Sud-Ouest zal alles uit de kast halen om een gezellige, authentieke sfeer te creëren die de warmte en gastvrijheid van het zuidwesten weerspiegelt. Naast proeverijen krijgen de deelnemers ook de kans om de beroemde ham van Bayonne te ontdekken, het gastronomische symbool van de regio.

De ontdekkingsdagen georganiseerd door de Interprofession des Vins du Sud-Ouest beloven een unieke ervaring te worden, waar plezier, delen en ontdekken aan de orde van de dag zullen zijn. Mis deze kans niet! 

Deelnemende wijnhandelaren :

  • Mondovino Vordensteinstraat 102 - 2900 Schoten
  • Wijnthousiast Weggevoerdenstraat 28 - 9200 Dendermonde
  • Be Wine Sint Annalaan 21 - 18530 Strombeek-Bever
  • Wijnen Pin'Art  Brusselsesteenweg 41 a - 1980 Zemst
  • Innovino  28 Broekstraat - 9473 Welle
  • Vitis Vin 18B Antoon Catriestraat - 9031 Gent

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down