fbpx

Belgovino presente (X): Olivedale, Swellendam

08.09.2023

Olivedale

Olivedale is een absoluut origineel Belgisch wijndomein in de Western Cape. De wijngaard, zo’n 20 ha groot, met eigen wijnmakerij en kelders, wordt geleid door de Zuid-Afrikaanse meester-wijnmaker Carl van Wijck en zijn team. 

Bij Olivedale staat de natuur centraal en daarom mag je de wijnen van het domein gerust bestempelen als ‘wijnen van de natuur’. Van wijnstok tot wijn laten we de natuur helemaal zijn gang gaan, menselijke tussenkomst wordt tot een minimum beperkt. In de wijngaard worden de druiven op natuurlijk biologische wijze geteeld en alle wijnen ondergaan een natuurlijke gisting. Van commerciële chemicaliën, additieven of toevoegmiddelen is geen sprake. Enkele van onze wijnen (Wild Melody, Roobernet, Touriga Nacional…) worden zelfs zonder toevoeging van sulfiet gebotteld. ‘Respect for Nature’ is niet enkel een slogan, het is de manier van werken bij Olivedale! 

De wijnen van Olivedale richten zich tot de markt van de wijnliefhebber en op internationale wedstrijden hebben ze reeds zilver, goud en zowaar een platina-onderscheiding gekregen. Aan de Belgische wijnliefhebber er nu op Belgovino kennis mee te maken!

Voorgestelde wijnen:

Olivedale Sauvignon Blanc

In de Respect for Nature-reeks is deze Sauvignon ‘fresh as morning’. Hij wordt dan ook voor dag en dauw geoogst, zacht geplet met de hand, gevolgd door 8 uur schilcontact.

Olivedale SMG Rosé

SMG staat voor de druivenrassen Syrah, Mourvèdre en Grenache. Dit is een echte rosé de macération met kort schilcontact die ook nog 4 maanden ‘sur lie’ meekreeg!

• Olivedale Roobernet

Een eigenzinnige rode wijn waarvan de blend geheim wordt gehouden. Alleen op Belgovino komt u het fijne ervan te weten!

Wijnregio: Swellendam, Western Cape, Zuid-Afrika

Contact: gie@olivdalewines.com

Neem ook alvast een kijkje op de website van Olivedale.

Bekijk hier het totale overzicht van de deelnemende wijndomeinen op Belgovino.

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down