Copa Jerez: dag 2 is meteen D Day

03.10.2023

Op de foto’s is het een leute, binnenin gieren de zenuwen. Dat was maandagavond al duidelijk. De sfeer werd het laatste uur van het bezoek aan Bodega’s Tradición meer ingetogen. De coaches kwamen de teams aanmanen om tijdig naar bed te gaan. En geloof het of niet: dat deden ze.

De Nederlanders aarzelden niet om de Belgen nog een laatste riem onder het hart steken: “Jullie hoeven geen wekker te zetten. We hebben de receptie van het hotel gevraagd om jullie om 4 uur te wekken. Vroeg vlucht! Hahaha.” De Belgen zijn dat soort steekspelletjes al lang gewoon: “Hoeft niet, we weten wel dat we pas om 10 uur in de lobby moeten staan.” In werkelijkheid moeten de teams om 7u45 paraat staan om naar het Theater Villamarta te trekken.


Steekspelletjes


Nog eens de namen van de deelnemende landen vermelden: België, Denemarken, Duitsland, Nederland, het VK, de VS en het gastland Spanje. De niet Japan, hoewel die een paar journalisten stuurden, maar wel Denemarken. “Denemarken en Nederland, daar zit structuur in. Duitsland leek de pedalen kwijt, de VS twee valiezen kwijt maar Spanje was een raadsel. Alsof de kaboutertjes alles in hun plaats hadden klaargezet, want die mannen hebben zich niet laten zien,” wil Arnout kwijt.

Gisteren konden de teams en hun gevolg ’s middags op bezoek bij Valdespino en ‘ avonds zoals gezegd bij Bodegas Tradición. De baas van Tradición betuigde zijn steun voor het Belgische team: “Jullie mogen er vertrouwen in hebben, ik heb jullie menu gezien, daar kunnen er weinigen tegenop.”

Om nog eens het menu te overlopen dat de Belgen voorstellen, klik hier.

Om opnieuw het verloop van dag 1 te lezen, klik hier.

Om COPA JEREZ live te volgen: gebruik de hashtags die u ziet op de afbeelding onder.  Foto boven ©Gianluca DI Taranto

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down