En de Best Oyster Master of Belgium 2023 is…

19.10.2023

De derde editie van de wedstrijd “Best Oyster Master of Belgium” vond plaats op dinsdag 17 oktober 2023 in Gare Maritime van Tour & Taxis. Professionele oesterstekers uit België namen het tegen elkaar op, maar er mocht er maar 1 de winnaar zijn: Francisco Gomes da Silva van Café Maris. 

Francisco Gomes da Silva van Café Maris mag zich een jaar lang de beste oestersteker van België noemen. De kandidaten werden beoordeeld op snelheid, beheersing van de technieken, en op hun creativiteit in het dresseren van een plateau van zeevruchten. De jury bestond uit horeca-professionals en de sponsors van de zeevruchten: voorzitter Alain Clos (gedelegeerd president Académie Culinaire de la France, BeLux delegatie), Vincent Dernoncourt (l’Académie Culinaire de la France, Belux delegatie), Olivier Thomassen (Wereldrecordhouder openen van oesters), Ben Timmermans (Accountmanager Sligro ISPC, sponsor van zeevruchten) en Philippe Le Gal (Comité National de la Conchyliculture, sponsor van oesters).

Op initiatief van (de wijnen van) Centre-Loire

Het evenement werd georganiseerd op initiatief van Vins du Centre-Loire. Het doel? De aandacht vestigen op het soms onbekende of vergeten beroep van oestersteker en op diens talent en vaardigheden van hoog niveau.

(lees verder onder de foto)


Tijdens de beraadslaging van de jury organiseerden de Wijnen van Centre-Loire een masterclass die werd geanimeerd door topsommelier en bekroond maître d’hôtel Andy De Brouwer. Hij liet de genodigden proeven van unieke foodpairings tussen verschillende soorten zeevruchten en de wijnen van Centre-Loire (Sancerre, Pouilly-Fumé & Pouilly-Sur-Loire, Menetou-Salon, Quincy, Reuilly, Coteaux du Giennois, Châteaumeillant, Côtes de la Charité, Coteaux de Tannay).

sponsors

Lees uit het voorgaande artikel over de Best Oyster Master

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down