fbpx

Gavi DOCG neemt (heel even) het MAS in handen

Door Partner 

12.11.2022

Op 21 november wordt in Museum aan de Stroom (MAS) een uniek evenement georganiseerd dat gewijd is aan de Befaamde Witte Wijn van Piemonte, de Gavi, en het wordt georganiseerd door het Consorzio Tutela del Gavi zelf.

Na de succesvolle events in Rome, Londen en New York landt de Gavi World Tour in de Metropool, Antwerpen, op maandag 21 november. Op de negende verdieping van het MAS vindt van 14.00 tot 17.30 uur een masterclass en een professionele proeverij plaats die volledig gewijd zijn aan de grote Piemontese witte wijn.

De aanwezigen zullen alle facetten van deze inclusieve en natuurlijk verfijnde wijn, die uitsluitend van de Cortese-druif wordt gemaakt, kunnen ontdekken en hun kennis bijschaven.

Het evenement, dat wordt gepromoot door het Consorzio Tutela del Gavi en bestemd is voor pers en professionals, begint om 14.00 uur met een masterclass getiteld “Gavi DOCG: Exploring the Latest Vintages and the Ageing Potential of Piedmont’s Great White”, waarin de bijzonderheden en het rijpingspotentieel van de Gavi-wijn centraal staan.
De masterclass, die het veelzijdige karakter van de appellation zal belichten door deelnemers de kans te geven verschillende wijnen te proeven die teruggaan tot 2014, zal worden geleid door Sara Repetto, Brand Manager van het Consorzio, en Salvador Vandewalle, wijnodocent.

Na de masterclass is er een professionele proeverij,“Gavi DOCG, The Great White from Piedmont”: de eerste voorstelling van de appellatie in België met een reeks van meer dan 80 wijnen van verschillende jaargangen die kunnen worden geproefd.

“We zijn blij dat we een evenement kunnen organiseren dat volledig gewijd is aan onze appellatie in België, waar de belangstelling voor de Gavi DOCG gestaag toeneemt, net als in andere Noord-Europese landen,” zegt Maurizio Montobbio, voorzitter van het Consorzio, “We zijn blij en trots dat we professionals uit de sector een unieke kans kunnen geven om hun kennis over de geschiedenis, de kenmerken en het potentieel van deze grote Piemontese witte wijn en zijn productiegebied te verfijnen”.

Gavi DOCG past inderdaad perfect in de moderne, internationale keuken en wordt bijzonder gewaardeerd vanwege zijn frisheid en elegantie.

Antwerpen maakt deel uit van een reeks evenementen die het Consorzio in enkele van de grootste steden ter wereld organiseert om een van de interessantste appellaties van Piemonte te promoten.

Voor meer informatie en om u in te schrijven als professional, log in op de website via de link GaviWorldtour.

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down