fbpx

Prowein 2024: nieuw elan

04.12.2023

's Werelds grootste wijnsalon, Prowein in Düseeldorf, knoopt aan met de groei die het kende in het pré-covid tijdperk. De stands zijn al lang verhuurd en een aantal Belgische bedrijven staat op de wachtlijst. Het wijnsalon kon geen mooier moment kiezen voor zijn 30ste verjaardag.

Motor achter deze groei zijn enkele nieuwe trends. Om te beginnen: Oost-Europese en Griekse wijnproducenten kloppen steeds nadrukkelijker op de grote poort. Daarnaast: alcoholloos en alcoholvrij neemt een eigen ruimte in Hall 1 in beslag onder de noemer 'Prowein Zero' en dat geldt ook voor de spirits ('ProSpirits') die trouwens volop profiteren van de zero-trend.

Verwacht u ook aan een aantal boeiende actuele topics in het Trend Forum zoals 'The Big Drought in the Vineyard', 'Handmade by robots' of 'Fungus-resistant wines take off' - dit naast talloze masterclasses georganiseerd door de standhouders en de Special Show 'Packaging & Design'.

Enkele cijfers? Zowat 6.000 standhouders uit 60 landen maken hun opwachting, meer dan 50.000 professionals bezoeken de beurs waaronder een kleine duizendtal journalisten, 500 events en shows vinden plaats in 3 dagen tijd.

Tijdstip: 10 tot 12 maart 2024
Plaats: Messe Düsseldorf

Meer info en tickets: prowein.com

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down