Welke wijn uit de Sud-Ouest bij heerlijke recepten met IGP-Bayonneham?

Door D. Rodriguez - C. Piron 

05.12.2022

Voor lekker hartige maaltijden trakteren wij onszelf en ons gezelschap graag op bijzondere AOP- en IGP-producten zoals de Bayonneham en de AOP- en IGP-wijnen uit de Sud-Ouest : AOP Cahors, AOP Madiran, AOP Fronton, AOP Saint Mont, AOP Gaillac, AOP Pacherenc du Vic-Bilh & IGP côtes de Gascogne.

Er zijn uiteraard duizenden recepten mogelijk !  De volledige recepten vindt u hier  &  hieronder alvast onze 5 favorieten in combinatie met wijnen uit de Sud-Ouest :

– Bruschetta met tomaat, basilicum en Bayonneham
Frisheid munt uit in dit gerecht. We kiezen daarom voor een mousserende AOP Gaillac of een witte IGP côtes de Gascogne vol fraîcheur

– Croque-monsieur met Bayonneham en Cantal.
Smeuïgheid troef door de combinatie volsmakende kaas en de ham. We gaan voor een droge maar genereuze AOP Pacherenc du Vic-Bihl, een witte AOP Saint Mont of een fruitige AOP Fronton.

– Spaghetti met Bayonneham, asperges, pijnboompitten en parmesan
In dit gerecht vinden we frisse toetsen, finesse en smeuïgheid samen. Afhankelijk van het seizoen kan u kiezen uit een IGP rosé uit Gascogne, een rode AOP Saint Mont of een AOP Madiran Tradition (zonder houtopvoeding).

– Aardappelen met boontjes in rolletjes van Bayonneham en varkensgebraad
Klassieker van bij ons die wonderwel samengaat met wijnen van de Sud-Ouest. Ideaal is een rode AOP Fronton of AOP Gaillac of een AOP Cahors zonder houtopvoeding.

– Lamscarré met rozemarijn, belegen spek en Bayonneham
Topgerecht waarbij u zich aan tafel kan tegoed doen aan de mooiste belegen rode wijnen en dan denken we aan een rode AOP Cahors of AOP Madiran mét houtvoeding of een rode AOP Saint Mont.

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down