Frankrijk kondigt hoger oogstvolume aan

11.11.2023

©InterRhône vendanges

Eerst had men gerekend op een iets geringere opbrengst voor het oogstjaar 2023 in Frankrijk, dat niet vlekkeloos verliep. Maar na hertelling blijkt er toch sprake te zijn van een onderschatting.

Na hertelling door het Franse ministerie van Landbouw blijkt de oogst 2023 zelfs hoger uit te vallen dan 2022. In de cijfers speelt Bordeaux zeker geen doorslaggevende rol, want daar verliep de oogst niet vlekkeloos.

Met een totaal oogstvolume van 47,2 miljoen hectoliter torent men 2% boven de opbrengsten van 2022 uit (46 mln hl), dat qua volume een geslaagd jaar was. Frankrijk zit op die manier weer bij de kopgroep van producenten.

Champagne en Bourgogne

Kijken we naar de regio's dan zien we recordopbrengsten voor Champagne en Bourgogne. In de Bourgogne wordt het record van 2018 geëvenaard met bij de witte wijnen mogelijk zelfs een absoluut record. Ook de Beaujolais zat op niveau. Minder goed verging het Bordeaux, de Languedoc, de Sud-Ouest en de Sud-Est.

Het goede nieuws voor Frankrijk is dat de regio's die goed boerden ook goed in de markt liggen, terwijl de wijnen uit het zuiden te lijden hebben van een zekere prijsdruk. Lagere volumes kunnen voor evenwicht zorgen.

Ook het artikel lezen over de verkoop van Chileense wijn

(foto bovenaan ©Inter-Rhône)

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down