Concours Mondial de Bruxelles zet belangrijke stap richting ‘CMB’

Door Partenaire 

22.09.2023

Het was bij de vorige editie in Kroatië al aangekondigd, en de grafische vormgeving is nu voltooid. Wat u bovenaan ziet zijn de nieuwe medailles en de nieuwe look. Concours Mondial de Bruxelles is inderdaad een heel mondje vol en niet langer een evidente naam nu het internationale belang van de wedstrijd verder toeneemt.

Dat betekent dat er almaar minder Franssprekenden onder de juryleden geteld worden. Kijken we naar de concurrentiële omgeving, dan moet de CMB zich meten met organisaties als IWC en Decanter, merknamen die makkelijker in de mond liggen. Het gebruik van de afkorting lag dan ook voor de hand.

Thomas Costenoble, directeur van de CMB, daarover: “Onze omgeving wordt inderdaad internationaler met een groter belang van de Aziatische en Angelsaksische wereld. Concours Mondial de Bruxelles is niet evident om uit te spreken voor heel wat mensen. Meteen hebben we dan van de gelegenheid gebruik gemaakt om de look te moderniseren. Het zal u opvallen dat het stadhuis van Brussel gebleven is om de eenvoudige reden dat het een bekend embleem blijft en de sérieux weergeeft van onze concours.”

In 2024 wanneer de CMB doorgaat in Mexico, zal ook de 30ste verjaardag gevierd worden van deze wijnwedstrijd die uitgegroeid is tot een van grootste en meest gewaardeerde van de hele wereld. In feite is het een onderschat exportproduct van ons land.

Voor de volledige perscommuniqué van de CMB, klik hier

Ander nieuws

Bekijk alle
chevron-down